پایگاه خبری پایروس، حجت عبدالملکی در جشن الحاق ژئوپارک ارس به شبکه جهانی ژئوپارکهای یونسکو اظهار کرد: برای ثبت جهانی ژئوپارک ارس، ۵۰۰ ساعت کار کارشناسی و مذاکره در طول چند سال اخیر انجام شد که جا دارد از اهتمام و تلاش همکارانمان در منطقه آزاد ارس تشکر کنیم.
وی با دعوت از همه دوستداران کره زمین در ایران و کشورهای مختلف دنیا برای حضور در ژئوپارک ارس و بازدید از ژئوسایتهای آن، خاطرنشان ساخت: از امروز معرفی ۴۰۰ میلیون سال اتفاقات گوناگونِ به ثبت رسیده در ژئوپارک ارس را آغاز میکنیم و اطمینان داریم بازدید از این ژئوپارک امکان مطالعۀ تاریخ کره زمین و میراث بزرگ جهانیِ بر جای مانده در ارس را فراهم میسازد.
مشاور رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود، بی بهره ماندن ایران از مواهب بیشمارِ قرار گرفته در اختیار کشور را ناشی از گسستگیِ سه عنصر «ظرفیتهای موجود»، «معرفی ظرفیتها» و «بهرهبرداری از ظرفیتها» دانست و توضیح داد: در ایران و از جمله در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور ظرفیتهای بسیار بالایی در حوزههای مختلف داریم ولی در بخش دوم که مربوط به معرفی این ظرفیتهاست قصور کردهایم لذا این ظرفیتها شناخته شده نیستند و طبیعتاً در بخش سوم، بهره برداری نیز صورت نخواهد گرفت.
وی فقدان پیوستگی در این سه گانه را به کلّ اقتصاد ایران تعمیم داد و افزود: ایران سرزمینی ناشناخته برای تولید و سرمایهگذاری است و نکتۀ عجیب آنجاست که برخی از مسئولان و نخبگان کشور هم از ظرفیتهای موجود بی اطلاع هستند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد در تشریح بخشی از ظرفیتهای اقتصادی کشورمان به ناچیز بودن هزینههای تولید در ایران اشاره و اظهار کرد: هزینه نیروی کار و اقامت در ایران تقریباً یک پنجم میانگین جهانی و هزینه انرژی تقریباً یک دهم میانگین جهانی است ضمن اینکه هزینه تامین زمین بسیار اندک است و هزینههای مربوط به تامین مواد اولیه که عمدتاً محصولات معدنی و کشاورزی است، در ایران به مراتب کم تر از قیمت های جهانی است.
وی در تبیین مصداق دیگری از ظرفیتهای موجود ایران در حوزه اقتصادی به زیرساختهای کشور اشاره کرد و گفت: بعد از وقوع انقلاب اسلامی و طی حیات ۴۴ سالۀ آن زیرساختهای ایران به صورت انفجاری رشد و پیشرفت داشته است به طوری که در حال حاضر ما زیرساختهای حمل و نقل عالی داریم و از شبکه ریلی، شبکه فرودگاهی، شبکه جادهای، بنادر و انبارهای بسیار گسترده برخورداریم. همچنین شبکه توزیع انرژی و فراوردههای نفتی در کشورمان توسعه یافته است و شبکه آی سی تی یا ارتباطات ایران بسیار گسترده است.
وی اضافه کرد: شبکه علمی، پژوهشی و تخصصی ایران نیز بسیار گسترده بوده و کشورمان دارای صدها دانشگاه، مرکز پژوهشی، آزمایشگاه های مرجع و کارگاه های تخصصی است که می تواند در اختیار تولید، تولیدکننده و سرمایهگذار قرار گیرد. همۀ این موارد باعث می شود ایران به لحاظ لجستیک سرزمین بسیار مجهز و عالی باشد.
عبدالملکی، دسترسی عالی به بازار را دیگر ظرفیتِ موجود ایران برشمرد و اضافه کرد: ایران دارای جمعیت ۸۵ میلیون نفری است که سالانه تقریباً ۵۰۰ میلیارد یورو مصرف دارند. پس هر کس در ایران سرمایهگذاری کند به این بازار بسیار خوب دسترسی دارد. همچنین ایران با ۱۵ کشور که دارای جمعیتی بالغ بر ۶۰۰ میلیون نفر بوده و واردات سالانه حدود ۱۰۰۰ میلیارد یورویی دارند، همسایه است. معنی این حرف آن است که که هر فردی در ایران سرمایهگذاری کند بلاواسطه به این بازار متصل خواهد شد.
وی بیان داشت: دسترسی به بازارهای جهانی به سبب قرارگیری در حاشیۀ آبهای آزاد و متصل بودن به اقیانوس، دیگر ظرفیتی است که ایران برای سرمایهگذاران هدیه میکند تا به بازار دنیا وصل شوند
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: بر این اساس اعتقاد داریم که ایران یکی از مقاصد خوب و بکر سرمایهگذاری است و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران نیز به جهت داشتن مزیتهای مطلوب مانند مشوقهای مالیاتی، گمرکی و حذف بروکراسی، بهشت سرمایهگذاری در جهان هستند.
وی با تاکید بر این که ایران جزو معدود کشورهای دنیاست که هزینۀ تولیدِ بسیار پایینتر از هزینههای مشابه جهانی به سرمایهگذاران تحمیل میکند و در عین حال ضمن بهرهمند کردن آنان از زیرساختهای عالی، امکان دسترسی به بازار منطقه و جهان را فراهم می.سازد، گفت: ما در مناطق آزاد از حضور سرمایهگذاران استقبال و زیر پای آنان فرش قرمز پهن میکنیم.