امروز ۸ بهمن ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دلار زدایی کامل در برنامه ایران و روسیه

دلار-زدایی-کامل-در-برنامه-ایران-و-روسیه

دو کشور ایران و روسیه به طور کامل به تجارت با پول ملی خود روی آورده اند.

محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی ایران اعلام کرد که روسیه و ایران استفاده از دلار آمریکا در تجارت دوجانبه را کنار گذاشته و به ارزهای ملی خود تغییر داده‌اند.

به گزارش پایروس نیوز به نقل از فارس، رئیس بانک مرکزی این مطلب را روز دوشنبه در یازدهمین همایش نظام‌های نوین بانکی و پرداخت در تهران بیان کرد. او گفت که این اقدام بخشی از طرح مقابله با «تحریم‌های ناعادلانه» است.

فرزین گفت: ما با روسیه قرارداد ارزی منعقد کردیم و دلار را کنار گذاشتیم. اکنون فقط با روبل و ریال معامله می کنیم.

وی همچنین فاش کرد که مقامات مالی دو کشور بر سر نرخ ارز برای مبادلات تجاری خارجی به توافق رسیده اند.

ایران و روسیه که هر دو مشمول تحریم‌های آمریکا هستند، برای اولین بار در ژوئیه ۲۰۲۲ برنامه‌های خود را برای استفاده از پول ملی خود به جای دلار در تجارت متقابل اعلام کردند.

 

در دسامبر گذشته، آنها توافقنامه ای را برای تجارت روبل و ریال نهایی کردند. به عنوان بخشی از این ترتیب، بانک ها و کارآفرینان مجاز به استفاده از پلتفرم های مالی و بانکی جایگزین، مانند سیستم های پیام رسانی پول غیر سوئیفت هستند.

فرزین اوایل این ماه اعلام کرد که مسکو و تهران به طور رسمی جفت شدن سیستم‌های پرداخت ملی خود را نهایی کرده‌اند که به مسافران دو کشور اجازه می‌دهد از کارت‌های نقدی داخلی خود برای خرید در ایران یا روسیه استفاده کنند. او گفت که تهران در نهایت می تواند از سیستم پرداخت میر روسیه برای تسویه حساب با سایر شرکای بین المللی استفاده کند.

رئیس بانک مرکزی روز دوشنبه از ارتباط سیستم‌های بانکی میر روسیه و شتاب ایران به عنوان دستاورد دیگری برای توسعه تعاملات بانکی قدردانی کرد.

مسکو و تهران روابط خود را در مواجهه با تحریم های غرب تقویت کرده و همکاری های تجاری و مالی را تقویت کرده اند.

کرملین در ماه اکتبر اعلام کرد که حجم تجارت دوجانبه تنها در هشت ماهه اول سال جاری ۱۲.۴ درصد رشد داشته است، پس از آن که در سال ۲۰۲۳ به بیش از ۴ میلیارد دلار رسیده است.

به گفته فرزین، جمهوری اسلامی ایران برای تقویت تجارت و همکاری در بلوک اقتصادی بریکس تلاش کرده است. در ژانویه، ایران رسماً به این گروه – که در ابتدا شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود- به همراه مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی پیوست.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی