امروز ۶ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اختصاص ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به پروژه‌های تامین آب در سیستان و بلوچستان

به گزارش پایروس به نقل از تسنیم، عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب در رابطه با طرح و پروژه‌های وزارت نیرو برای حل مشکل آب شرب سیستان و بلوچستان گفت: به جز پیگیری حقابه هیرمند که حق قانونی جمهوری اسلامی ایران است و وزارت امور خارجه با توجه به وظیفه ذاتی خود به صورت جدی آن را پیگیری می‌کند، در استان سیستان و بلوچستان مجموعه‌ای از طرح‌های چند لایه با هدف تامین آب شرب پایدار در حال اجرا است.

وی افزود: طرح‌های آبرسانی سیستان و بلوچستان در سه سطح کوتاه مدت، میان مدت و بلند‌مدت طراحی و در حال اجرا است که در بخش برنامه‌های کوتاه مدت شاهد پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه‌ها هستیم.

بزرگ‌زاده ادامه داد: با توجه به اینکه در گذشته تامین آب شهر زاهدان و منطقه سیستان وابستگی شدیدی به چاه نیمه‌ها پیدا کرده بود و اکنون در این حوزه با مشکل تامین آب رو به رو هستیم با مهندسی مجدد خطوط انتقال آب اقدام به حفر ۱۱۵ چاه در منطقه برای تامین حداکثری آب در این مناطق کرده‌ایم.

وی توضیح داد: ۴۱ چاه مربوط به تامین آب منطقه زاهدان و ۷۴ چاه نیز مربوط به تامین آب منطقه سیستان است که در مناطقی مانند حرمک، شیله و سیستان حفاری شده‌اند و در این بخش تا کنون حدود ۸۰ چاه تکمیل شده است.

سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به دشواری اجرای این پروژه‌ها اشاره کرد و افزود: هر کدام از این چاه‌ها برای بهره‌برداری کامل به ده‌ها کیلومتر جاده دسترسی، ده‌ها کیلومتر خط انتقال، چندین ایستگاه پمپاژ و شبکه برق رسانی نیاز دارد که با قوت در حال انجام است.

بزرگ زاده ادامه داد: همچنین در بخش طرح‌های میان مدت نیز در حال اجرای پروژه بزرگ انتقال آب از مناطق شرقی استان به منطقه سیستان و زاهدان هستیم که این خط انتقال ۲۷۰ کیلومتر طول دارد و برای اجرای کامل آن چندین ایستگاه پمپاژ در مسیر احداث می‌شود و پس از طرح‌های اضطراری به تامین بلند‌مدت آب پایدار استان کمک شایانی می‌کند.

وی در ارتباط با برنامه‌های بلند‌مدت وزارت نیرو نیز توضیح داد: در بخش پروژه‌های بلند‌مدت نیز با توجه قانون مصوب سال گذشته با جدیت در پی اجرای پروژه انتقال آب دریای عمان به شبکه‌های آبرسانی بخش‌های مختلف استان هستیم که این پروژه عظیم تا کنون ۱۲ درصد پیشرفت داشته و از برنامه زمان بندی خود جلوتر است.

سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه در مسیر اجرایی این پروژه‌ها عملیات احداث آب شیرین کن با ظرفیت ۱۰۰ هزار متر مکعب در دست اقدام است، اضافه کرد: برای اجرای کامل این پروژه بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است که امیدواریم به زودی و با به سرانجام رسیدن این پروژه‌ها شاهد شیرین شدن کام هموطنانمان در استان سیستان و بلوچستان باشیم.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی