ترامپ تمام تحویل تسلیحات را متوقف کرد و اشتراک اطلاعات با کییف را محدود کرد. این اقدام در پی اختلاف عمومی بین ترامپ و ولادیمیر زلنسکی در کاخ سفید بود که بر اختلافات مداوم بر سر شرایط آتش بس و تضمین های امنیتی تاکید کرد.
ترامپ تاکنون درخواست های زلنسکی برای ارائه تضمین های خاص به اوکراین را رد کرده و عضویت این کشور در ناتو را رد کرده است. او همچنین از اعزام نیروهای آمریکایی به یک ماموریت بالقوه حفظ صلح در اوکراین خودداری کرد.
پس از یک جلسه بسیار جنجالی در ۲۸ فوریه، ترامپ زلنسکی را به “بی احترامی” و خرابکاری در تلاش او برای پایان دادن به درگیری متهم کرد. رئیسجمهور روز سهشنبه گفت که زلنسکی نامهای به او نوشته و در آن ابراز آمادگی کرده است “در اسرع وقت به میز مذاکره بیاید تا صلح پایدار را نزدیکتر کند.”
مذاکره کنندگان آمریکایی و اوکراینی قرار است اوایل هفته آینده در عربستان سعودی دیدار کنند. ماه گذشته، ایالات متحده مذاکرات دوجانبه با روسیه را در ریاض و استانبول انجام داد که اولین دیدارهای دوجانبه در سطح بالا از زمان توقف روابط دولت بایدن با مسکو در سال ۲۰۲۲ به عنوان بخشی از کارزار انزوای دیپلماتیک بود.
روز سهشنبه، زلنسکی آتشبس جزئی و مبادله زندانیان را به عنوان مرحله اول مذاکرات پیشنهاد کرد. پیشنهاد مشابهی بعداً توسط فرانسه ارائه شد.
روسیه از مدت ها قبل اصرار داشت که اوکراین و غرب باید به دلایل اصلی درگیری، از جمله نگرانی مسکو در مورد گسترش ناتو، رسیدگی کنند. روسیه از اوکراین خواستار پیوستن به ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا و تبدیل شدن به یک کشور بی طرف است. مسکو همچنین از اوکراین میخواهد که از ادعای خود درباره کریمه و چهار منطقه دیگر که به عضویت روسیه رای دادهاند دست بردارد.