امروز ۱۷ آبان ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

برنامه های جدید آرامکو برای توسعه فن‌آوری

به گزارش پایروس به نقل از  مدار اقتصادی، بر اساس بیانیه آرامکو در روز دوشنبه، واحد آزمایشی مستقیم جذب هوا در مقیاس کوچک در تلاش برای مدیریت انتشار گازهای گلخانه‌ای، ساخته خواهد شد و در سال ۲۰۲۴ به پایان خواهد رسید.

جذب مستقیم هوا یا DAC با استخراج دی‌اکسید کربنی که قبلاً در جو منتشر شده است کار می کند. سپس دی‌اکسید کربن استخراج‌شده را می‌توان به شکل‌های جامد سنگ‌مانند متراکم کرد یا به مایع تبدیل کرد تا در زیر زمین ذخیره شود.

به گفته آژانس بین‌المللی انرژی، DAC گران‌ترین روش جذب کربن است. به طور کلی حذف CO2 در منبع، قبل از انتشار در هوا ارزان‌تر است. قیمت بالای DAC به همراه پرسش‌هایی درباره کارآیی آن باعث شده است که برخی از دانشمندان آب و هوا نسبت به دوام آن به عنوان یک استراتژی بلندمدت کاهش انتشار شک داشته باشند.

جاناتان فولی که رهبری راه حل های آب و هوایی غیرانتفاعی Project Drawdown را بر عهده دارد، گفت: از دیدگاه فیزیک، ما مشکل را هزاران بار سخت تر کردیم. «تصور کنید سعی می‌کنید از یک میلیون، ۴۰۰ کار را حذف کنید و آن را در هوا انجام دهید. سپس، این مواد را به طور موثر مایع کنید و آن را زیر زمین قرار دهید. این یک شگفتی بزرگ مهندسی است. انجام آن در مقیاس میلیاردها تن در حال حاضر علمی تخیلی است.

فولی اضافه کرد که خود ماشین‌های DAC انرژی زیادی برای راه‌اندازی مصرف می‌کنند که کاهش کربنی را که انجام می‌دهند از بین می‌برد.

اما با وجود موانعی که بر سر راه گسترش DAC وجود دارد، بسیاری از شرکت‌ها، به‌ویژه غول‌های فناوری، مانند آمازون، سرمایه‌گذاری‌های خود را برای توسعه این فناوری انجام می‌دهند.

استخراج کربن از اتمسفر برای شرکت‌هایی که ردپای کربن بزرگی دارند جذاب است، زیرا به آن‌ها اجازه می‌دهد تا با مکانیزم معکوس به انتشار ادامه دهند. حتی اگر نتوانند به آنجا برسند، سرمایه‌گذاری در توسعه DAC به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا تلاش‌های خود را برای دستیابی به اهداف خالص به روش‌هایی که شامل کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی نمی‌شود، انجام دهند.

البته کارشناسان می گویند تاکنون، این فناوری در مقیاس ثابت نشده است.

با توجه به قرار داشتن DAC در ابتدای مسیر، هر دو شرکت نفتی زیمنس انرژی و آرامکو در سایر پروژه های فناوری انرژی پاک سرمایه گذاری می کنند.

سخنگوی زیمنس انرژی گفت که این شرکت در زمینه هیدروژن، باد، همجوشی هسته ای و غیره سرمایه‌گذاری کرده است. در همین حال، آرامکو پروژه‌هایی در زمینه هیدروژن و انرژی زمین گرمایی نیز در دستور کار دارد.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی