به گزارش پایروس به نقل از ایرنا, در این بیانیه آمده است: ما محدودیتهای یکجانبه غیرقانونی علیه تعدادی از مقامات روسیه و کمیسیون مرکزی انتخابات را که در ۲۹ سپتامبر اعمال شد، یکی دیگر از ژستهای قانونی بیاعتبار و بیهوده مقامات انگلیس میدانیم. این اقدام لندن مداخله در امور داخلی و بیتوجهی به تمامیت ارضی روسیه است.
در ادامه این بیانیه آمده است: دولت انگلیس با استاندارد دوگانه قابل توجهی در مورد مشروعیت و اعتبار همه پرسی برگزار شده که زمینهای دموکراتیک را برای اتحاد مجدد مناطق خرسون، زاپروژیا، لوهانسک و دونتسک با روسیه ایجاد کرد، سوال میپرسد. این درحالی است که انگلیس با برگزاری همه پرسی در مالویناس (جزایر فالکلند) در سال ۲۰۱۳ اقدامی مشابه انجام داده است و به نظر میرسد لندن نتایج آن همه پرسی را برای تعیین وضعیت این مجمع الجزایر کافی میداند. ما این رویکرد را جلوهای آشکار از استانداردهای دوگانه میدانیم.
وزارت امور خارجه انگلیس روز جمعه با صدور بیانیهای از وضع تحریمهای جدید علیه روسیه به بهانه برگزاری انتخابات ساختگی در آنچه مناطق اشغالی اوکراین نامید، خبر داد.
به گزارش ایرنا, طبق این بیانیه ۱۱ تبعه و نهاد روس شامل کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه (CEC) ، رئیس دولت منطقه خرسون و رئیس کمیسیون انتخابات این منطقه، به فهرست تحریمهای انگلیس اضافه شده است.
در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس ادعا شده است که این تحریمها «یک سال پس از تلاش غیرقانونی روسیه برای الحاق ۴ مناطق اوکراین از طریق برگزاری همهپرسیهای جعلی و غیرقانونی صورت میگیرد. این همه پرسیها که در قلمرو مستقل اوکراین و از طریق ارعاب با اسلحه برگزار، توسط سازمان ملل متحد در اکتبر ۲۰۲۲ رد شد.»
وزارت امور خارجه انگلیس در بیانیه یادشده ادعا کرده است که روسیه تلاش میکند تا فرهنگ و هویت مردم اوکراین را از طریق صدور اجباری گذرنامههای روسی، تحمیل قوانین و ارز این کشور نابود کند.
همه پرسی پیوستن ۴ منطقه خرسون، زاپروژیا، لوهانسک و دونتسک مهر ماه گذشته برگزار شد و پس از رأی موافق اکثریت قریب به اتفاق شرکت کنندگان در این همه پرسی، مناطق مذکور درخواست رسمی خود را برای پیوستن به روسیه ارائه کردند.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه فروردین ماه سال جاری اعلام کرد که مردم مناطق الحاق شده به کشورش، سالها در انتظار رهایی بودند. رئیس جمهور روسیه گفت که مردم در دونتسک و لوهانسک و نیز مناطق زاپروژیا و خرسون سالها برای رسیدن به حق الحاق به روسیه جنگیدهاند.
انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است. این کشور تاکنون بیش از یکهزار و ۱۰۰ شهروند روس و بیش از ۶۰۰ سازمان دولتی روسیه را تحریم کرده است. جنگ اوکراین که بیش از یک سال از آغاز آن میگذردِ، در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.
طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایتهای هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاحهای پیشرفتهتر و سنگینتر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.