امروز ۲۸ مهر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

قرارداد صادرات گاز از ترکیه به مولداوی امضا شد

به گزارش پایروس به نقل از ایرنا، شرکت بوتاش ترکیه با بهره گیری از طرح های زیرساختی، سامانه های انتقال پیشرفته، موقعیت جغرافیایی و مزیت های ترانزیتی انرژی در تدارک عقد قراردادهای دیگر صادرات گاز با کشورهای اروپایی است.

بنا به این گزارش، ترکیه تاکنون قرارداد صادرات گاز طبیعی را با یونان، بلغارستان، مجارستان و رومانی از طریق این خط لوله امضا کرده و این در حالی است که شرکت بوتاش از روسیه، ایران و جمهوری آذربایجان گاز وارد می کند و گاز اکتشافی خود ترکیه در دریای سیاه هنوز به مرحله صادرات نرسیده است.

ترکیه در حالی اقدام به صادرات گاز کرده که این کشور خود از بزرگترین واردکنندگان گاز به شمار می رود ولی فاتح دونمز وزیر انرژی سابق ترکیه چند ماه پیش اعلام کرد که کشورش برای تامین ۴۰ میلیارد متر مکعب گاز مورد نیاز اروپا در حال مذاکره با جمهوری آذربایجان و سایر کشورهای منطقه غرب آسیاست.

بلندپروازی مقامات آنکارا در زمینه انرژی تا آنجا پیش رفته که در حال حاضر مذاکره با ۱۵ کشور از جمله جمهوری آذربایجان و کشورهای حوزه خلیج فارس برای تبدیل ترکیه به قطب انرژی در جریان است و برای این منظور عملیات احداث پایانه انتقال گاز ترکیه به اروپا تا یک سال آینده در خاک ترکیه آغاز به کار خواهد کرد و فعالیت این پایانه، ترکیه را به کریدور تامین سوخت گاز در جهان تبدیل خواهد کرد.

ترکیه واردات گاز از روسیه و جمهوری آذربایجان را از حدود ۲۰ سال پیش آغاز کرد و پیش از آن هم از طریق یک خط لوله از ایران گاز وارد می کرد، ولی در سالهای گذشته ظرفیت پایانه‌های گاز مایع خود را نیز افزایش داد و امروز پنج پایانه گاز مایع ترکیه شامل ۲ ترمینال در خشکی و سه ترمینال در دریا فعال است.

ترکیه هم اکنون سوخت گاز مایع (ال. ان. جی) را از مصر، الجزایر و نیجریه و به خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس خریداری می کند و بزرگترین پایانه گاز مایع اروپا را دارد.

ترکیه قراردادهای متعددی برای عرضه و تقاضای سوخت با کشورهای مختلف امضا کرده و بر همین اساس پروژه های متعددی از جمله «تاناپ» و «جریان ترک» را برای انتقال انرژی اجرا کرده است.

میزان مصرف کنونی گاز در ترکیه ۵۵ تا ۶۰ میلیارد متر مکعب است و با وجود این که یکی از چهار کشور پرمصرف گاز در اروپا محسوب می شود، ولی این فرصت را دارد که هم با خطوط لوله و هم با پایانه‌های گاز مایع (ال. ان. جی) سالانه ۱۰۰ میلیارد متر مکعب گاز را وارد و ۴۰ میلیارد متر مکعب مازاد مصرف خود را به اروپا صادر کند.

ترکیه به تازگی مخازن گاز طبیعی عظیمی در دریای سیاه به ارزی بالغ بر یک تریلیون دلار کشف کرده که نیاز کشور را تا ۳۵ سال آینده تامین خواهد کرد.

ترکیه هم اکنون برای تامین گاز مورد نیاز خود به ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه وابسته است به طوری که بخش اعظم گاز ۵۰ تا ۶۰ میلیارد متر مکعبی خود را وارد می کند و امیدوار است که در کنار واردات از شرکای انرژی خود از جمله روسیه، جمهوری آذربایجان و ایران، ۲۵ تا ۳۰ درصد از نیاز انرژی روز افزون خود را تا سال ۲۰۲۶ از ذخایر گازی کشف شده در دریای سیاه تامین کند.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی