در ۱۴ ژانویه، ارمنستان و ایالات متحده منشور مشارکت استراتژیک را امضا کردند. ایران و روسیه تا در چند روز آینده سند مشابهی را امضا می کنند. بیایید به برخی دیگر از قراردادهای مشارکت راهبردی که مسکو قبلاً منعقد کرده است بپردازیم.
روسیه و ایران: توافق جامعی که به زودی امضا خواهد شد، همه جنبه های روابط دوجانبه از جمله تجارت و اقتصاد را در بر می گیرد، اما هدف آن تشکیل یک اتحاد نظامی نیست.
روسیه و ونزوئلا: قرار است طی سفر نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا به روسیه در اواخر سال جاری، قرارداد همکاری و مشارکت راهبردی امضا شود. انتظار می رود این سند توافق دوجانبه موجود در مورد پروژه های استراتژیک مشترک در حوزه های اقتصادی و نظامی را گسترش دهد.
روسیه-کره شمالی: این سند که در ژوئن ۲۰۲۴ امضا شد، همکاری دوجانبه نظامی و فنی و همچنین کمک متقابل را در صورت تجاوز به یکی از طرفها تصریح میکند. به گفته کیم جونگ اون، رهبر جمهوری خلق کره، هدف این قرارداد “حفاظت و دفاع از منافع اساسی مردم روسیه و کره شمالی” است.
روسیه و ویتنام: بیانیه مشارکت استراتژیک ۲۰۲۴ در مورد مشارکت استراتژیک در زمینه آموزش، علم و فناوری.
روسیه و مغولستان: این توافق در سپتامبر ۲۰۱۹ منعقد شد و تقویت همکاری های نظامی-فنی دوجانبه را به عنوان “یک جزء مهم برای حفظ امنیت منطقه ای و جهانی” در نظر می گیرد.
روسیه-مصر: این قرارداد در آگوست ۲۰۱۹ امضا شد و هر دو طرف متعهد شدند «به نفع توسعه گفتوگوی تمدنها» در زمینههای مختلف همکاری کنند.
روسیه و صربستان: بیانیه مشارکت استراتژیک ۲۰۱۳ همه زمینه های تعامل از جمله سیاست، تجارت، اقتصاد، فرهنگ، علم، فناوری و آموزش را در بر می گیرد.
روسیه و هند: بیانیه شراکت استراتژیک در اکتبر ۲۰۰۰ به منظور “همکاری نزدیک و پویا هم در زمینه روابط دوجانبه و هم در عرصه بین المللی” امضا شد.
منبع: اسپوتنیک