امروز ۸ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آیا اتحادیه آسیایی ACU می‌تواند جای سوئیفت را بگیرد؟

آیا-acu-میتواند-جای-سوئیفت-را-بگیرد

احمد مهاجر، فعال بانکی بین المللی در این باره به اسپوتنیک گفت: در واقع اکنون به دلیل تحریمهایی که برای ایران وجود دارد و همچنین برخی کشورها که با ایران تعاملات تجاری و اقتصادی دارند، تعاملات بانکی بین المللی بانکی آنها با چالشهایی مواجه است. بر این اساس تلاش شد تا برای این مسئله راه حلی ایجاد شود که که طراحی سامانه «ACUMER» یکی از آن اقدامات بود و در حال حاضر این سامانه که در آسیا به کار گرفته می شود یکی از ابزارهای مدیریت تحریم هاست.

مهاجر در ادامه اظهار کرد: سیستم پرداخت ACUMER در واقع پلتفرمی برای تبادل اطلاعات بانکی است و به نوعی شبیه سوئیفت عمل می‌کند. اتحادیه پایاپای آسیایی ACU شامل ۹ عضو از جمله ایران، هند، پاکستان، بنگلادش، بوتان، مالدیو، میانمار، نپال و سریلانکا می‌باشد که از سال ۱۹۷۴ با هدف تسهیل مبادلات مالی کشورهای عضو شکل گرفته است.

وی در ادامه گفت: ترویج و تسهیل همکاری های تجاری و اقتصادی بین کشورهای آسیایی از جمله اهداف اصلی این اتحادیه است و کشورهای عضو را قادر می سازد تا پرداخت های تجاری خود را با ارزهای محلی تسویه کنند و هزینه های مبادله و خطرات ارزی را کاهش دهند. همچنین بستری برای تقویت ثبات مالی و همکاری اقتصادی در منطقه از طریق ترویج و پویایی تجارت درون منطقه ای است. علاوه بر این از مزیت های اتحادیه پایاپای آسیایی، تقویت یکپارچگی اقتصادی منطقه ای و همکاری بین کشورهای آسیایی است که بر خی از آنها به واسطه تحریم های غرب در تعاملات بانکی چالشهای جدی داشتند.

بعبارتی، این مکانیسم تسویه به کشورهای عضو امکان آن را می دهد که مانده های خود را جبران نموده و نیاز به معاملات ارزی را کاهش دهند. به این ترتیب می توان تجارت را کارآمدتر و مقرون به صرفه تر کرد و به میزان قابل توجهی افزایش داد.

مهاجر در پایان گفت، Acumer معمولاً می‌تواند هزینه‌های کمتری نسبت به سیستم سوئیفت برای بانک‌ها و مؤسسات مالی داشته باشد. این هزینه‌های پایین‌تر می‌تواند شامل کارمزدهای کمتر برای تراکنش‌ها باشد. از سویی ممکن است سرعت پردازش تراکنش‌ها را افزایش دهد و در نتیجه انتقال وجوه بین کشورها سریع‌تر انجام شود. علاوه بر آن قدرت تسویه وجوه در مقیاس محلی را افزایش داده و به این معناست که تراکنش‌ها می‌توانند درون منطقه‌ای و با استفاده از ارزهای محلی انجام شوند.این ویژگیها به ویژه در تجارت‌های بین‌المللی بسیار حائز اهمیت هستند.
منبع: اسپوتنیک

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی