امروز ۷ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تمدید کاهش داوطلبانه تولید نفت عربستان

پایگاه خبری پایروس، هر چند بازارهای جهانی نفت با افزایش تقاضا برای سوخت، با محدودیت عرضه روبرو شده اند اما روند افزایشی قیمت نفت در تابستان امسال به دلیل نگرانی نسبت به رشد اقتصادی چین، متوقف شده است. این عقب نشینی، ریسک‌هایی را برای ریاض ایجاد کرده که شاهد کاهش ذخایر خارجی خود به کمترین میزان از سال ۲۰۰۹ بوده است.

سعودی‌ها محدودیت عرضه اضافی را در ژوئیه اعلام کردند که علاوه بر کاهش‌ تولید توافق شده میان اعضای گروه اوپک پلاس بود و به صورت ماهانه، تمدید آن را بررسی کرده اند.

در نظرسنجی بلومبرگ، ۲۰ معامله‌گر و تحلیلگر از میان ۲۵ نفری که شرکت کرده بودند، پیش‌بینی کردند که عربستان سعودی این اقدام داوطلبانه را حداقل تا یک ماه دیگر ادامه خواهد داد. چندین نماینده از گروه اوپک پلاس هم به طور خصوصی همین نتیجه را پیش بینی کردند.

باب مک نالی، رئیس گروه مشاوران «رپیدان انرژی» و یکی از مقامات سابق کاخ سفید، گفت: تصور نمی‌کنم آنها هنوز آماده تعدیل این کاهش تولید اضافی باشند زیرا هنوز هم ابهامات کلان اقتصادی به خصوص نگرانی پیرامون وضعیت چین وجود دارد. اگر سعودی‌ها، زودتر از موعد به کاهش داوطلبانه تولید پایان دهند، ممکن است فروشندگان به بازار بازگردند.

قیمت نفت در بازار لندن، ابتدای ماه اوت به بالای ۸۸ دلار در هر بشکه رسید که بالاترین قیمت در شش ماه گذشته بود اما از آن زمان تاکنون تحت تاثیر بحران‌های چین – از بیکاری جوانان گرفته تا آشفتگی در بخش‌های املاک و بانکداری سایه- تب صعودی قیمت نفت فروکش کرده است. بهای نفت برنت در معاملات روز پنج شنبه، حدود ۸۶ دلار در هر بشکه بود.

تنها چهار نفر از معامله‌گران و تحلیلگرانی که در نظرسنجی بلومبرگ شرکت کردند، پیش بینی کردند که ریاض کاهش تولید داوطلبانه خود را به حجم پایین‌تری کاهش خواهد داد و تنها یک نفر گفت که این کشور به این کاهش تولید داوطلبانه، به طور کامل پایان می‌دهد. هیچک کدام، گزینه کاهش بیشتر تولید به صورت داوطلبانه توسط عربستان را پیش بینی نکردند.

سعودی‌ها معمولا تصمیم خود درباره تمدید کاهش تولید را با بیانیه‌ای که در هفته اول ماه در رسانه‌های دولتی منتشر می‌شود، اعلام می‌کنند.

معامله‌گران همچنین منتظر مشاهده اقدامات بعدی روسیه هستند که یکی دیگر از اعضای اوپک پلاس است. در حالی که اکثر کشورهای عضو اوپک پلاس نتوانسته‌اند به سعودی‌ها در کاهش تولید بیشتر کمک کنند، مسکو با تاخیر به این حرکت پیوسته است. روسیه در ابتدا متعهد شد در اوت صادرات خود را به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد و سپس اعلام کرد که این کاهش را در سپتامبر، به ۳۰۰ هزار بشکه تعدیل می کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، گروه اوپک پلاس که متشکل از ۲۳ کشور تولیدکننده است، اواخر نوامبر برای بررسی سیاست تولید برای سال ۲۰۲۴، دیدار خواهد کرد.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی