امروز ۲۸ آبان ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

فستیوال ماسلنیتسا

فستیوال ماسلنیتسا

به گزارش پایروس،آمدن فصل بهار در اغلب کشورهای جهان با جشن و شادی و پایکوبی همراه است و این جشن در اقصی نقاط جهان به روش های مختلف انجام می شودودر کشور روسیه نیز به صورت

جشن ماسلنیتسا هر ساله درپایان زمستان برگزار می‌شود. مردم با برگزاری جشن ها و رسوم مختلف سعی می کنند نشان دهند که از رفتن زمستان و آمدن فصل بهار خوشحالند و این ابراز شادی را با روش های مختلفی انجام می دهند.

یکی از کشورهای همسایه کشورمان ایران که آن نیز همزمان با آمدن فصل بهار، مردمانش جشن گرفته و مراسم های مختلفی را برگزار می کند کشور روسیه است.در ادامه با ما همراه باشید تا هر چه بیشتر با این فستیوال آشنایتان کنیم.

 

جشن ماسلنیتسا

جشن ماسلنیتسا در کشورهایی اسلاو که شامل کشورهای روسیه، اوکراین و بلاروس می شود انجام شده و معمولا در این سه کشور شما شاهد این مراسم خواهید بود. قدمت این جشن را در قرن ۲ میلادی می دانند و به همین واسطه از این مراسم به عنوان قدیمی ترین فستیوال های کشورهای اسلاو نام می برند.

نکته جالبی که خوب است در مورد جشن ماسلنیتسا بدانید این است که این جشن ریشه و پایه غیرمذهبی و باستانی داشته اما با گذشت زمان اعتقادات مسیحیان اردتودکس نیز با آن آمیخته شده و امروز ماسلنیتسا جنبه مذهبی پیدا کرده است.

البته این جشن تا زمانی که جنبش پرسترویکا به وقوع نپوسته بود بدون هیچ تشریفاتی انجام می شد و مردم تنها با رفتن به خانه دوست و اقوام خود این جشن را بر پا می کردند و علت آن نیز به قوانینی برمی گشت که شوروی سابق تعیین کرده بود؛ در این کشور مراسم های مذهبی نباید اجرا می شد.

امروزه بعد از گذشت سال ها، فستیوال پنکیک یکی از مهم ترین جشن ها و مراسم های کشور روسیه به شمار می رود و این سه کشور در کنار هم پایان زمستان را همراه با باورهای مذهبی که دارند جشن می گیرند.

فستیوال پنکیک مسکو

جشن ماسلنیتسا یا فستیوال پنیکیک؟

به ماسلنیتسا فستیوال پنکیک نیز گفته می شود و علت این نامگذاری به این مساله بر می گردد که در تمام مدتی که این جشن در کشور در حال برگزاری است شما می توانید در همه جا اثری از پنکیک ها ببینید. البته نام شیرینی که در این فستیوال پخته می شود بلینی است و بلینی نیز یکی از انواع پنکیک می باشد اما از نظر ضخانت و طرز تهیه با آن تفاوت هایی دارد.

شاید یکی دیگر از دلایلی که باعث به ماسلنیتسا، فستیوال پنکیک نیز گفته شود به معنای تحت اللفظی آن در زبان انگلیسی مرتبط است. ماسلنیتسا در زبان انگلیسی به معنای هفته پنکیک است.

جالب است بدانید که بلینی برای روس ها سمبل گرما و خورشید است و شاید به همین دلیل باشد که در این فستیوال حضور پر رنگ این شیرینی را مشاهده می کنید.

تاریخ برگزاری فستیوال پنکیک

فستیوال پنکیک یک فستیوال ۷ روزه است و بین ۱۵ اسفند تا ۲۵ اسفند برگزار می شود. این تاریخ یک هفته پیش از چله روزه است. در چله روزه، مسیحی ها روزه می گیرند و فرآورده هایی که از گوشت و یا لبنیات درست شده اند را مصرف نمی کنند. معمولا این فستیوال بهترین فرصت است تا برای این چله آمادگی لازم پیدا شود.

تاریخ برگزاری فستیوال پنکیک

در طول جشن ماسلنیتسا چه کارهایی انجام می شود؟

جشن ماسلنیتسا، فرصت خوبی برای بچه ها فراهم کرده تا بازی کنند، مادرها و مادربرزرگ ها نیز برای این جشن پنکیک درست می کنند و آدمک لیدی ماسلنیتسا سوزانده می شود تا به بهار و خورشید برای بازگشتشان تبریک گفته شود.

علت اینکه این عروسک را می سوزانند به باور قدیمی روس ها بر می گردد. آنها معتقدند بدی که از بین برود، نیکی و خوبی جای آنها را می گیرد. به همین جهت سوزاندن عروسک ماسلنیتسا به عنوان یک حرکت نمادین برای از بین بردن بدی ها انجام می شود.

در این مراسم، کارهای متفاوتی مانند ماسک زنی، سورتمه سواری، اسکیت بر روی یخ و تفریحات برفی انجام می گیرد. همان طوری که شما نیز متوجه شده اید این تفریحات با برف و فصل زمستان گره خورده اند و این جشن به زبانی ساده فلسفه اصلی برگزاری این مراسم را نشان می دهد.

عروسک ماسلنیتسا را از کاه می سازند و سپس به کمک پارچه هایی پاره و تکه تکه شده آن را تزیین می کنند. این عروسک را بر روی یک ستون چوبی قرار می دهند و مردم اطراف آن شروع به رژه رفتن می کنند.

در ضمن به صورت معمول اولین پنکیک هایی که پخته می شود سهم فقرا از این جشن خواهد بود. معمولا اسلاوها در روز اول این جشن به دیدار اقوام خود رفته و شادی خود را از آمدن بهار با آنها تقسیم می کنند.

آیین های ویژه ماسلنیتسا چیست؟

برای هر روز این جشن یک تم رنگی تعریف شده است. در روز اول این مراسم، مردم به استقبال عروسک ماسلنیتسا می روند و آیین های خاص آن را اجرا می کنند و افراد سعی می کنند به دیدار اقوام و دوستان خود بروند.

آیین های ویژه ماسلنیتسادر روز دوم، آیین معرفی کردن دختران جوان به مردان جوان انجام می شود و مردان سعی می کنند نامزد مناسب خود را برای ازدواج پیدا کنند.  روز سوم، زوج هایی که به تازگی ازدواج کرده اند به خانه مادر زن خود رفته و از پنکیک هایی که او فراهم کرده است میل می کنند. البته گاهی نیز در این روز یک پیک نیک خارج از خانه تدارک دیده می شود.

روز چهارم، مردم کار را تعطیل می کنند و فعالیت هایی را به صورت دسته جمعی انجام می دهند. از جمله این فعالیت ها می توان به اسب سواری، سورتمه سواری و غیره اشاره کرد.

در روز پنجم، دامادها برای مادر زن خود غذایی را آماده کرده و او را مهمان می کنند. در روز ششم، عروس ها به خواهر همسر هدیه می دهند. گاهی اوقات نیز یکی از اقوام داماد را دعوت کرده و از او پذیرایی می کنند و بدین طریق سعی می کنند روابط خانوادگی شان را مستحکم تر کنند.

در روز آخر، زوجین و تمام اقوام و خویشاوندان از یکدیگر طلب بخشش می کند و با دادن کادو از دیگران می خواهند، بدی هایشان را به دست فراموشی بسپارند. در نهایت نیز زیور آلاتی که بر روی عروسک ماسلنیتسا قرار داده شده است را جدا کرده و می سوزانند.

پایان جشن تمام پس مانده های پنکیک نیز در آتش انداخته می شود و خاکستر به جا ماده از این عروسک نیز در برف دفن می شود تا محصولات کشاورزی بازدهی بیشتری برای سال بعد داشته باشند.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی