به گزارش پایگاه خبری پایروس؛ به نقل از اکونومیمیدلایست، شرکت انرژی هستهای امارات (ENEC) برای توسعه طرح انرژیهای تجدیدپذیر خود، تفاهمنامهای (MoU) با تراپاور (TerraPower) امضا کرد. تراپاور متخصص نوآوری بخش انرژی هستهای و متعلق به بیل گیتس است. هدف از همکاری امارات متحده عربی با تراپاور، توسعه کاربرد فناوریهای پیشرفته در این بخش، مقابله با تغییرات آبوهوا و تولید برق بدون کربن است.
همکاری نوآورانه
این همکاری، طراحی فنی فناوری ناتریوم را توسعه خواهد داد و از لحاظ تجاری امکانسنجی خواهد کرد. امارات متحده عربی و ایالات متحده برای توسعه این فناوری در بخش انرژی همکاری خواهند کرد.
احمد المزروعی، مدیر عملیاتی ENEC؛ و کریس لِوِک (Chris Levesque)، مدیرعامل تراپاور، این تفاهمنامه را در حواشی COP28 درExpo شهر دبی امضا کردند.
تکنولوژی ناتریوم
فناوری ناتریوم (Natrium) برای تولید برق بدون کربن و همچنین در تولید هیدروژن (کاربردهای غیرمتعارف انرژی هستهای) استفاده خواهد شد. این فناوری به دنبال تسریع کاهش ردپای کربن در بخشهای متعددی است که به مقادیر زیاد انرژی نیاز دارند. از طریق الکتریسیته سازگار با محیط زیست، فناوری ناتریوم بر تلاش برای رسیدن به انرژی پایدار تأثیر زیادی خواهد داشت.
رآکتورهای ناتریوم به خنککنندههای سدیم متکی هستند که آنها را بسیار مقرون به صرفه میکند. علاوه بر این، راکتورها با یک سیستم ذخیره انرژی یکپارچه مبتنی بر نمک مذاب همراه میشوند که یک منبع پایدار از انرژی کربن خنثی را فراهم میکند که بهطور یکپارچه با شبکههای برق هماهنگ میشود.
علاوه بر این، ENEC و تراپاور راههای بهبود استفاده از فناوری ناتریوم را ارزیابی خواهند کرد. یعنی با توسعه قابلیتهای ذخیرهسازی انرژی در ابعاد بزرگ، از پایداری شبکههای انرژی اطمینان حاصل شود.
فرصت همکاری
این تفاهمنامه فرصتهای متعددی را برای دو شرکت در زمینههای مهندسی، نیروی انسانی و توسعه زنجیره تأمین فراهم میکند. همچنین از پروژههای داخل کشور امارات حمایت و فرصتهای شغلی بسیاری برای مهندسان اماراتی در تراپاور فراهم میکند. این مشارکت به هر دو طرف اجازه میدهد تا تخصص خود را در مدیریت پروژه، ساختوساز، یکپارچهسازی، عملیات و تحقیق و توسعه به اشتراک بگذارند.علاوه بر این، این تفاهمنامه به ENEC اجازه میدهد تا فناوری ناتریوم را به خاورمیانه، آفریقا و شبهقاره هند صادر کند. هدف از این کار تسریع تجاریسازی و صادرات جهانی این فناوری است. تلاش برای توسعه این فناوری در راستای تسریع انرژی پاک است. از این رو، امارات و ایالات متحده این برنامه را در آوریل ۲۰۲۳ راهاندازی کردند.