امروز ۹ آذر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

کمبود این ویتامین ها شنوایی را کم می کند

کمبود-این-ویتامین-ها-شنوایی-را-کم-می-کند

مطالعات نشان می‌دهد که کمبود ویتامین‌های B۱۲ و اسید فولیک (B۹) می‌تواند شنوایی را تا ۳۹ درصد کاهش دهد، اما با مصرف کافی این مواد، می‌توان تا ۲۰ درصد از شنوایی محافظت کرد. تغذیه ناسالم و مصرف زیاد شکر، کربوهیدرات، چربی‌های اشباع و کلسترول نیز اثرات منفی بر شنوایی دارند، در حالی که رعایت تغذیه سالم می‌تواند از پیرگوشی پیشگیری کند.

مواد معدنی مانند پتاسیم، روی و منیزیم برای سلامت شنوایی ضروری‌اند. این مواد در غذاهایی مانند موز، اسفناج، سیب‌زمینی، ماهی‌های غنی از اسیدهای چرب اُمگا ۳، گردو، بادام و میوه‌ها و سبزیجات تازه یافت می‌شوند و می‌توانند به بهبود وزوز گوش و کاهش شدت کاهش شنوایی کمک کنند.

کمبود ویتامین B۱۲ و اسید فولیک در سنین بالا می‌تواند با افزایش غلظت هموسیستئین، جریان خون حلزون گوش را مختل کرده و شنوایی را کاهش دهد. مصرف غذاهایی مانند اسفناج، شلغم، بروکلی و لوبیا برای جلوگیری از این مشکل توصیه می‌شود. همچنین مواد غذایی غنی از روی مانند بادام هندی، گوشت و شکلات تلخ می‌توانند از کاهش شنوایی ناگهانی پیشگیری کنند.

کاهش شنوایی علاوه بر مشکلات شناختی و حافظه، خطر افسردگی و انزوای اجتماعی را افزایش می‌دهد؛ بنابراین، توجه به تغذیه مناسب و جدی گرفتن مشکلات شنوایی بسیار مهم است.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی