به گزارش پایروس به نقل از فارس، محمداسماعیل کفایتی، رئیس پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز با اشاره به آخرین اقدامات این مجموعه برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان عنوان کرد: در حال حاضر رویکرد پارکها در دنیا، رویکرد نوآوری باز است، یعنی به دنبال این هستند که در کنار حمایت از توانمندی داخلی، بتوانند از توان خارجی نیز در قالب دانشگاهها، شرکتها و استارپها استفاده کنند و همچنین بتوانند توانمندیهای جدیدی را به صورت خلاقانه و نوآورانه در حوزه فنی و مهندسی به وجود آورند.
وی افزود: پارک نوآوری و فناوری یک پارک دستگاهی است که با پارک دانشگاهی تفاوت دارد و زمینههای علمی در این پارک کمتر مطرح است و بیشتر بر فناوری و نوآوری متمرکز است. در گذشته در صنعت نفت اگر شرکتی توانمندی خاصی در ساخت تجهیزات داشت، بدون هیچ حمایتی سرگردان باقی میماند و هماکنون وظیفه اصلی پارک نوآوری و فناوری سروسامان دادن این شرکتها و حمایت از آنها برای افزایش توان داخلی است.
کفایتی گفت: پارک نوآوری و فناوری با برگزاری رویدادها و بهمرسانیها از شرکتهای توانمند داخلی حمایت کرده و در مسیر دانشبنیان شدن صنعت نفت قدم برمیدارد. پارک با این رویکرد، بیشتر یک نهاد فوق تعاملی است تا یک نهادی که در حوزه مالیافزاری و ساختمانافزاری حمایت کند. همین پارک دارای یک بعد مشاورهای به شرکتهای دانشبنیان نیز است.
- موفقیت ۸۵ درصدی شرکتهای دانشبنیان تحت حمایت پارکهای نوآوری و فناوری رئیس پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز گفت: تجربه نشان میدهد که بیش از ۸۵ درصد از شرکتهای نوظهور در صنعت نفت با شکست مواجه میشوند، در حالیکه در این شرکتها در چارچوب حمایتی پارک فعالیت کنند، این موضوع برعکس میشود و حدود ۸۰ الی ۹۰ درصد به موفقیت دست پیدا میکنند. بنابراین با مشورتی که پارک به شرکتها میدهد و شرایطی که فراهم میکند که شرکتهای استارتاپ در کنار شرکتهای جاافتاده قرار گیرند، یک فضای استاد-شاگردی ایجاد میکند، باعث موفقیت آنها خواهد شد.
وی افزود: پارک نوآوری و فناوری فعلا در مرحله راهاندازی و جذب قرار دارد. تاکنون ۵۰ شرکت در پارک پذیرش شدهاند و برآورد ما این است که تا پایان سال این عدد به ۱۵۰ شرکت میرسد و همزمان زمینه استقرار این شرکتها نیز فراهم میشود. پارک متولی اجرای سیاست خرید تضمینی نیست ولی میتواند از مسیر ترک تشریفات برای تولیدات ساخت بار اول کمکهایی انجام دهد.
کفایتی گفت: احیای چاههای بسته و کمبازده نفت با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان یکی از طرحهایی است که پارک آن را پیگیری میکند. این اولین بار است که شرکتهای خصوصی در حوزه بالادست نفت ورود میکنند. سال گذشته این طرح به تصویب شورای اقتصاد رسید و کارهای مربوط به فراخوان، بهمرسانی و طرحهای توجیهی به پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز واگذار شد.
- امضای ۶ قرارداد احیای چاههای کمبازده نفتی با شرکتهای دانشبنیان
رئیس پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز گفت: خوشبختانه تاکنون ۶ قرارداد احیای چاههای کمبازده و بسته با شرکتهای دانشبنیان منعقد شده است که ادامه نیز پیدا خواهد کرد. در این طرح حتی تعدادی از شرکتهای متقاضی با شرکای خارجی پا به میدان گذاشتهاند و در صورت موفقیت میتواند برای چاههای معمولی نیز مورداستفاده قرار گیرد. هماکنون ضریب برداشت چاههای نفت ایران کم است و ما باید به دنبال راهکارهای حل این مشکل باشیم.
وی تاکید کرد: پارک نوآوری و فناوری همچنین میتواند شرکتهای توانمند داخلی را به چهار شرکت اصلی وزارت نفت و شرکتهای زیرمجموعه آن معرفی کند. به صورت معمول شرکتهای اصلی به توانمندی داخلی به سختی اعتماد میکنند ولی وقتی اعتبار پارک وسط بیاید و از طرف پارک موردتایید و توصیه باشند، طبیعتا روند اعتمادسازی تسهیل میشود.
کفایتی در پایان گفت: در همایش B2B بین ایران و روسیه نیز که هفته گذشته برگزار شد، پارک نوآوری و فناوری شرکتهای دانشبنیان ایرانی را وارد رویداد کرد و تعاملات خوبی با روسها صورت گرفت که امیدواریم منجر به صادرات محصولات و تجهیزات ایرانی شود. موضوع صادرات کاتالیست ایرانی به روسیه نیز در همین سازوکار اجرایی و نهایی شد که متاسفانه این موفقیت، آنطور که باید در رسانهها دیده نشد.