به گزارش پایروس به نقل از ایسنا، اسلواکی کشوری با ۵.۵ میلیون نفر جمعیت که با اوکراین مرز مشترک دارد، از زمان آغاز عملیات روسیه در اوکراین در فوریه سال گذشته با ارسال تسلیحات و باز کردن مرزهای خود به روی پناهجویان فراری از جنگ تاکنون حامی سرسخت کییف بوده است اما امروز (پنجشنبه) از پایان کمکهای نظامی به اوکراین خبر داد.
خانم «زوزانا چاپوتووا» رئیسجمهور جدید اسلواکی روز چهارشنبه برای تشکیل دولت سوگند یاد کرد و «رابرت فیتسو» را به عنوان نخستوزیر جدید این کشور برگزید.
شبکه یورونیوز گزارش داده این نگرانی در بروکسل وجود دارد که پیروزی حزب فیتسو در انتخابات سپتامبر اسلواکی میتواند یک چرخش چشمگیر در سیاست خارجی کشور باشد و اتحاد شکننده اتحادیه اروپا و ناتو را تحت فشار قرار دهد.
نخستوزیر جدید اسلواکی که با تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالف است، این سوال را مطرح کرده که آیا اوکراین میتواند نیروهای روسیه را از این کشور خارج کند و همچنین قصد دارد مانع از پیوستن اوکراین به ناتو شود.
فیتسو در مبارزات انتخاباتی نیز وعده داده بود که کمکی به اوکراین ارسال نخواهد شد. او همچنین از پایان دادن به حمایت نظامی از اوکراین، ممانعت از عضویت اوکراین در ناتو و ترغیب مذاکرات بین کییف و مسکو حمایت کرده است.
اسلواکی که عضو ناتو است، از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، به صورت تمام قد از کییف حمایت کرد؛ حتی با وجود اینکه نظرسنجیهایی نشان داد بیش از نیمی از مردم اسلواکی، غرب یا اوکراین را مقصر این جنگ میدانند.
این کشور تاکنون به بیش از ۱۰۰ هزار پناهجوی اوکراینی اسکان داده و از تمامی تحریمها علیه روسیه در حالی حمایت کرد که تاثیر مستقیمی بر تامین انرژی داشته است.
قبل از انتخاب فیتسو، اسلواکی ششمین ارائه دهنده کمکهای نظامی به اوکراین به شمار میآمد.