به گزارش پایروس به نقل از تسنیم، عمده موارد فرار مالیاتی در قالب گزارشهای مردمی و سوتزنی انجام میشود، اما با شناسایی فرآیندها و گلوگاههای مختلف میتوان موارد مهم فرار مالیاتی را شناسایی کرد که یکی از این گلوگاهها شرکتهای صوری و فاکتورهای غیرواقعی است.
در این زمینه برخی شرکتها در بیش از ۲۰۰ رسته فاکتور صادر میکنند، در حالی که هیچ فعالیتی در کشور نداریم که بتواند در ۲۰۰ رسته مختلف فعالیت کند، یعنی برخی شرکتها از شیرمرغ تا جان آدمیزاد فاکتور صادر کردهاند که همه آن کاغذی و صوری است.
بر این اساس میتوان با تقاطعگیری دادهها از قبیل دادههای بانکی، بارنامهها و مبدأ و مقصد فاکتورها موارد فرار مالیاتی را شناسایی کرد و این شرکتها را در فهرست سیاه قرار داد.
در همین راستا رئیس سازمان امور مالیاتی در مورد اقدامات این سازمان در حوزه مقابله با فرارهای مالیاتی گفت: در سال ۱۴۰۱ سازمان امور مالیاتی؛ حدود 18همت از محل فرار مالیاتی وصول کرده که عمده آن توسط اداره کل مبارزه با فرار مالیاتی تهران بوده است.
در ۲ماهه سال جاری نیز ۸همت وصولی از محل فرار مالیاتی داشتیم، هدف سازمان امور مالیاتی این است که مسیرهای اصلی و گلوگاهها را کنار استفاده از گزارشات مردمی شناسایی کند.
به گزارش تسنیم؛ اداره کل امور مالیاتی استان تهران توانسته از محل برگزاری مزایده خودروهای توقیفی یک شرکت وارکننده خودرو؛ حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان درآمد وصول و به خزانه واریز کند.