امروز ۷ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تجارت ۵۴ میلیارد دلاری روسیه و بلاروس

تجارت ۵۴ میلیارد دلاری روسیه و بلاروس

به گزارش پایگاه خبری پایروس؛ پوتین در نشست شورای عالی اتحادیه روسیه و بلاروس تأکید کرد: فدراسیون روسیه و بلاروس در شرایط فشار خارجی فعلی به یکدیگر کمک می کنند و رویکردهای دو کشور در زمینه مواجهه با مشکلات جهانی و منطقه ای، یکسان یا بسیار نزدیک است. 

ولادیمیر پوتین با اشاره به مقاطع تاریخ مشترک روسیه و بلاروس در جنگ جهانی دوم گفت: دو ملت برادر ما با تاریخ مشترک و ارزش‌های معنوی، پیوندهای خانوادگی و خویشاوندی محکم به هم مرتبط هستند.
وی گفت: این موضوع مهمی است که روسیه و بلاروس در شرایط فشارهای خارجی بی‌سابقه کنونی،  همکاری نزدیکی در عرصه جهانی داشته باشند و با رویکرد متحد از یکدیگر حمایت کنند.
رئیس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد: این کشور و بلاروس، گام‌های هماهنگی را در عرصه سیاست خارجی تا سال ۲۰۲۶ میلادی طراحی کرده‌اند که به تقویت هماهنگی و نزدیکی مسکو و مینسک در عرصه بین‌المللی منجر خواهد شد.
پوتین گفت: ما با یکدیگر در راستای تشکیل نظم جهانی چندقطبی، دموکراتیک و عادلانه، امنیت برابر و غیرقابل تقسیم، کار خواهیم کرد.
وی همچنین از تدوین راهبرد توسعه فناوری روسیه و بلاروس در افق سال ۲۰۳۵ میلادی با هدف تقویت حاکمیت دو کشور سخن گفت.
رئیس‌جمهوری روسیه در ادامه این نشست گفت که فضاپیمای سایوز این کشور در ماه مارس ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۲- فروردین ۱۴۰۳)، یک فضانورد زن از بلاروس را برای پرواز به ایستگاه فضایی بین‌المللی منتقل خواهد کرد.

رئیس‌جمهوری بلاروس نیز در این نشست با اشاره به تحولات بین‌المللی گفت: منازعات مسلحانه کنونی در جهان با حرکت به سوی جهان چند قطبی همراه است.
الکساندر لوکاشنکو افزود: کشورهای غربی به دنبال حفظ نظم جهانی تک قطبی هستند و با اراده کشورهای دیگر برای تغییر نظم جهانی مخالفت می‌کنند.
رئیس‌جمهوری بلاروس در ادامه با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در روسیه و انتخابات پارلمانی در بلاروس در سال جاری میلادی (۲۰۲۴) ابراز اطمینان کرد که انتخابات در این دو کشور با آرامش برگزار خواهد شد.
لوکاشنکو در ادامه از تبادل نظر با پوتین در زمینه کار مشترک روسیه و بلاروس در آفریقا خبر داد و گفت: حجم گردش کالا بین مسکو و مینسک در پایان سال ۲۰۲۳ به ۵۴ میلیارد دلار خواهد رسید.
رئیس‌جمهوری بلاروس در ادامه با اشاره به گام‌های این کشور و روسیه برای جایگزینی واردات با افزایش تولید داخلی گفت: با این وجود، نمی‌توان به یکباره به این هدف دست یافت و در این راستا، مسکو و مینسک، برای برداشتن موانع فراروی عرضه متقابل کالا به کشورهای یکدیگر گام برخواهند داشت.
لوکاشنکو در این نشست همچنین گفت که مینسک و مسکو هنوز در مورد ایجاد بازارهای مشترک نفت و گاز تصمیم نگرفته اند.

 

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی