به گزارش پایروس به نقل از تسنیم، مسعود احمدوند اظهار داشت : ” برگزاری هفته فرهنگی کشورمان در مسکو نه صرفا یک رویداد فرهنگی ساده، بلکه به معنای ایجاد یک پل ارتباطی مستمر میان شهروندان ایرانی و روسی است.
احمدوند در ادامه افزود: با توجه به اهمیت ذاتی و اکتسابی دیپلماسی فرهنگی در ایجاد و تثبیت مناسبات کشورها، ما از ابتدا نگاهی فرصت محور و عملیاتی نسبت به برگزاری هفته فرهنگی ایران در روسیه داشتهایم.
وی تاکید کرد: فراموش نکنیم که دشمنان توطئههای زیادی در مواجهه با شکلگیری مناسبات عمیق فرهنگی و مردمی میان ایران و روسیه انجام میدهند و در در این مسیر تلاش میکنند باورهای دو ملت را نسبت به یکدیگر مخدوش سازند. در چنین شرایطی باید نگاه اصیل و عمیقی نسبت به مقوله دیپلماسی فرهنگی و تبلور آن در مناسبات دوجانبه با روسیه داشت. البته در خصوص دیگر کشورها نیز این قاعده صدق میکند. “
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خصوص ابعاد وحوزههای برگزاری هفته فرهنگی تاکید کرد:” اصلیترین هدف ما از برگزاری هفته فرهنگی ایران در روسیه، بسط دامنه مخاطبان خاص فرهنگی-هنری و مخاطبان عام( شهروندان روسی) در قبال صنابع فرهنگی خلاق و سنتی کشورمان بود.
احمدوند تصریح کرد: در همین راستا برگزاری هفته فرهنگی ایران در روسیه را با نگاهی جامع نگر، مخاطب محور و تاثیرگذار طراحی و عملیاتی ساختهایم. برگزاری نمایشگاه فرش و صنایع دستی، صنایع خلاق هنری، فناوریهای نوین رایانهای، دو اجرای مشترک در قالب ارکستر ملی ایران و ارکستر جوانان روسیه با بهرهگیری از سازهای ایرانی در مسکو و سنپترزبورگ و ….. جملگی نشاندهنده گستردگی و عمق این رویداد است.”
احمدوند در خصوص استقبال هنرمندان و شهروندان روسی از رویداد هفته فرهنگی ایران در روسیه گفت: “استقبال شهروندان روسی از برگزاری هفته فرهنگی ایران در مسکو و سنت پترزبورگ گسترده و در مواردی غیر منتظره بوده است. اگرچه ۴ سال به دلیل شیوع ویروس کرونا شاهد عدم برگزاری این رویداد بودهایم، اما استقبال شهروندان روسی از برگزاری هفته فرهنگی ایران از روسیه نشان میدهد که چنین رویدادی برای آنها دارای اهمیتی خاص است.
وی معتقد است جذابیت، اصالت و ذات فرهنگ و هنر ایرانی به گونه ایست که دیگر ملتها را مجذوب خود میسازد که این قاعده را امروز به صورتی پررنگ در روسیه و در میان مخاطبان خاص و عام هنری و فرهنگی در این کشور مشاهده می کنیم. “
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پایان تاکید کرد: “هفتههای فرهنگی صرفا مجاری اتصال ملتها محسوب میشوند و ارتباطات فرهنگی میان آنها را تسریع می کند. بنابراین همکاری ها و ارتباطات و نقاط پیوند فرهنگی دو کشور ایران و روسیه، صرفا به زمان و مکان برگزاری هفتههای فرهنگی متقابل محدود نمیشود. منظومه روابط فرهنگی دو کشور با دقت و سرعتی مطلوب در حال چیده شدن است و برگزاری هفتههای فرهنگی، نقاط مهم و تعیین کننده این روند محسوب میشود.با توجه به آنچه در هفته فرهنگی ایران در روسیه میگذرد، نسبت به تسریع ایجاد ارتباطات فرهنگی بین دوکشور و ملتها، امیدوارتر و مصمم تر هستیم. “
انتهای پیام/