امروز ۱ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ردیابی سلول های سرگردان سرطان در جریان خون

به گزارش پایگاه خبری ایران و روسیه به نقل از مهر، یکی از جالب ترین حوزه های تحقیق درباره سرطان شناسایی تومورها است. اما این کار از طریق آزمایش خون به خصوص در مراحل اولیه بیماری کار سختی است.

با وجود تحقیقات مبتنی بر آزمایش های خونی برای انواع مختلف سرطان، حوزه «تست های تشخیص زودهنگام چند سرطان»(MCED)هنوز شامل بیوپسی های تهاجمی از سلول ها است.

در همین راستا گروهی از محققان دانشگاه فناوری در سیدنی استرالیا با همکاری مجید ابراهیمی ورکیانی محقق ایرانی یک فناوری جدید توسعه داده اند که در حقیقت دستگاه میکروسیال قطره ساکن (SDM) است. این دستگاه می تواند به طور کلی سلول های تومور درحال گردش(CTC) را که از منبع سرطانی جدا شده و وارد جریان خون می شوند را ردیابی کند.

این دستاورد مسیر را برای ردیابی زودهنگام، رصد و درمان بیماری فراهم می کند.

مجید ابراهیمی ورکیانی، پروفسور دانشکده مهندسی پزشکی زیستی در دانشگاه فناوری سیدنی می گوید: در یک میلی متر از خون ممکن است فقط تک سلول تومور بین میلیاردها سلول خونی وجود داشته باشد و این امر شناسایی آن را سخت می کند. فناوری شناسایی جدید بیش از ۳۸۴۰۰ محفظه با قابلیت ایزوله سازی و طبقه بندی تعدادی از سلول های تومور فعال دارد.

دستگاه SDM می‌تواند سلول‌های تومور را از طریق امضای متابولیک منحصربه‌فرد شامل لاکتات محصول زائد شناسایی کند. هنگامیکه SDM درباره سلول های مشکل ساز هشدار داد، می تواند تحلیل ژنتیکی و مولکولی وسیع تری کند تا منبع بیماری و درمان آن مشخص شود.

این دستگاه طوری ساخته شده که فعالان حوزه پزشکی می توانند آن را فعال کنند. این به معنای ساده و ارزان بودن فرایند یکپارچه سازی آن با کلینیک ها و استفاده از روش های کم تهاجمی تر و کم خطرتر برای بیماران است.

ورکیانی در این باره می گوید: مدیریت سرطان از طریق ارزیابی سلول های تومور در نمونه خون، کم تهاجمی تر از برداشت بافت بیوپسی است. این روند به پزشکان اجازه می دهد تست ها را دوباره تکرار و واکنش بیمار به درمان را بررسی کنند.

تحقیق مذکور در ژورنال «بیوسنسورز و بیو الکترونیکس» منتشر شده است.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی