امروز ۹ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دسترسی آسان کاربران به اینترنت ماهواره ای استارلینک تا سال ۲۰۲۵

اینترنت ماهواره ای استارلینک

به گزارش پایروس به نقل از تجارت‌نیوز، تقریبا بسیاری از غول‌های فناوری به دنبال راه‌اندازی اینترنت ماهواره ای برای تلفن‌های همراه هستند. برای مثال آیفون سعی کرده در مدل‌های آیفون ۱۴ و ۱۵ قابلیت اتصال ماهواره‌ای برقرار کند یا گوشی هواوی در مدل میت ۵۰ از این تکنولوژی استفاده کرده است. اما از سوی دیگر شرکت‌هایی  به دنبال اتصال اینترنت ماهواره‌ای بدون استفاده از سخت‌افزار خاص هستند.

تقریبا سال گذشته شرکت اسپیس ایکس و تی‌موبایل اعلام کردند که به دنبال راه‌حلی هستند که بتوان از آن برای ارسال مستقیم داده‌ها از ماهواره به تلفن‌های همراه استفاده کنند.

در تازه‌ترین اقدامی که اسپیس ایکس با مالکیت ایلان ماسک انجام داده، در وب‌سایت استارلینک صفحه جدیدی برای سرویس «Direct to Cell» راه‌اندازی کرده است که برنامه زمانی اتصال گوشی‌های هوشمند به اینترنت ماهواره ای استارلینک را مشخص می‌کند.

راه‌اندازی اینترنت ماهواره ای استارلینک تا سال ۲۰۲۵

در این صفحه نوشته شده که سرویس مورد نظر از سال آینده راه‌اندازی می‌شود اما قابلیت‌های آن کم کم ارائه می‌گردد. این به این معنی است که در سال ۲۰۲۴ فقط ارسال پیامک به عنوان نوعی آزمایش برای رفع همه پیچیدگی‌ها پشتیبانی می‌شود سپس در سال ۲۰۲۵ این شرکت ارائه خدمات صوتی و داده، به علاوه  اینترنت اشیا را آغاز می‌کند.

این اتصال از طریق فناوری LTE انجام می‌شود و هر تلفنی که قابلیت پشتیبانی از این حالت را داشته باشد می‌تواند به اینترنت ماهواره‌ای وصل شود. اما مسئله‌ای که در این بین مبهم مانده این است که مشخص نیست چه مقدار پهنای باند در دسترس خواهد بود. با این حال اسپیس ایکس اعلام کرده است که این سرویس برای جستجو در وب به اندازه کافی سریع خواهد بود و حتی می‌تواند در مواقع اضطرای پیامک کوتاه ارسال کند.

تفاوت استارلینک با قابلیت ماهواره ای آیفون

شرکت اپل چندی پیش از ویژگی اتصال گوشی‌های مدل آیفون ۱۴ و ۱۵ خود به ماهواره رونمایی کرده بود. این شرکت در محصولات جدید خود، سخت‌افزار خاصی را برای اتصال به اینترنت ماهواره ای تعبیه کرده است. اما بر خلاف راه‌حل اپل، سرویس Direct To Cell Starlink به سخت‌افزار خاصی نیاز ندارد و ماهواره‌ها مانند دکل‌های مخابراتی عمل می‌کنند. این مسئله به طور واضح به آن معنی است که هر تلفن ۴G و انواع دیگر دستگاه‌ها قادر به اتصال از طریق ماهواره خواهند بود.

از سوی دیگر استارلینک با چندین اپراتور دیگر در سراسر جهان مانند Optus در استرالیا، Rogers در کانادا، KDDI در ژاپن، One NZ در نیوزلند، Salt در سوئیس و T-Mobile در ایالات متحده قرارداد امضا کرده تا در زمانی که سرویس به طور کامل راه‌اندازی شد تعداد بیشتری از اپراتورها به آن ملحق شوند.

البته باید به این نکته توجه کرد هدف استارلینک فقط پوشش دادن در منطق خشکی، دریاچه‌ها و آب های ساحلی است و اگر اینترنت در وسط اقیانوس می‌خواهید، باید برای خدمات دریایی Starlink ثبت‌نام کنید.

همچنین مشخص نیست که رومینگ در دسترس خواهد بود یا نه و اگر باشد تا چه میزان در دسترس خواهد بود. زیرا هر کشور کنترل دقیقی بر فرکانس‌های بی‌سیم خود دارد. به همین دلیل است که شرکت اسپیس ایکس با شرکت‌های مخابراتی برای همکاری قرارداد امضا کرده است.

آیا استارلینک در ایران فعال می‌شود؟

اگرچه استارلینک با این سرویس می‌تواند اینترنت ماهواره‌ای را به گوشی‌های عادی بیاورد، اما به‌صورت قانونی باید با اپراتورهای فعال در کشورها همکاری کند. پس اگر قرار باشد روزی پای اینترنت ماهواره ای به ایران باز شود طبیعتا سرویس دهنده باید مجوزهای لازم را از وزارت ارتباطات ایران دریافت کند در غیر اینصورت نمی‌تواند فعالیت داشته باشد همان‌طور که استارلینک تا کنون نتوانسته در ایران فعالیت کند. البته ناگفته نماند که خود شرکت اسپیس ایکس اقدامی برای کسب مجوز انجام نداده است.

با وجود اینکه سال گذشته استارلینک در مقطعی کوتاه و از راه‌های غیرقانونی در ایران فعال شده بود ولی با پیگیری‌های حقوقی بین‌المللی وزارت ارتباطات، «استارلینک» ملزم به رعایت قوانین سرزمینی جمهوری اسلامی ایران شد و دسترسی را برای کاربران ایرانی بست.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی