به گزارش پایروس به نقل از روداو، کاهش سطح رودخانهها و خشکسالی باعث شده تا کشاورزان و دامداران استان دیوانیه در جنوب عراق با مشکل جدی مواجه شوندو کشت و کار خود را رها کنند.
ابوسجاد الخزلی، که قبلاً کشاورز بوده حالا به دنبال مراتعی است که پوشش گیاهی داشته باشند تا بتواند نیازهای خانواده خود را تامین کند. درواقع حالا این مسئله به یکی از مشکلات همه کشاورزان در دیوانیه تبدیل شده است.
وی میگوید: کشاورزی قبلاً منبع اصلی درآمد مردم دیوانیه بود و ما سبزیجات میکاشتیم اما حالا مجبور هستیم نیاز خود به سبزیجات را از بازار تهیه کنیم و مثلا به ازای هر کیلو بامیه باید ۳ تا ۴ هزار دینار پول بپردازیم.
گفته میشود؛ چندین روستا و شهرک در دیوانیه عراق درگیر کمآبی هستند و بیشتر ایستگاههای پمپاژ آب در دیوانیه فعالیتشان متوقف شده است. از سوی دیگر شاهد افزایش آلودگیهای زیست محیطی در رودخانههای دیوانیه هستیم.
الخزلی افزود: هیچ کس کشاورزی نمیکند که دلیل آن هم نبود آب است. این مسئله مردم را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. طی سالهای گذشته سطح آب رودخانههای دجله و فرات که بین عراق، سوریه و ترکیه مشترک است به شدت کاهش یافته و بر اساس اعلام وزارت آب عراق در صورتی که اقدام عاجلی انجام نشود، رودخانههای دجله و فرات تا سال ۲۰۴۰ بهطور کامل خشک خواهند شد.
به گزارش سازمان ملل عراق پنجمین کشوری در جهان است که بیشترین آسیبپذیری را در مقابل تغییرات آب و هوایی به خصوص کمبود آب و مواد غذایی دارد.