به گزارش پایروس به نقل از فارس، وزارت حمل و نقل عراق اعلام کرده است که با طرف ایرانی درباره اجرای طرح اتصال راه آهن بین دو شهر بصره و شلمچه توافقی منعقد کرده است.
این وزارتخانه گفت که عراق و جمهوری اسلامی ایران درباره پاکسازی مناطق مرزی بین دو کشور از مینهای کاشته در زمان جنگ هشت ساله و همچنین در خصوص ایجاد پل متحرک بر روی اروند رود توافق کردند.
وزارت حمل و نقل عراق تاکید کرد: پروژه ارتباط ریلی با ایران فقط مربوط به جابجایی مسافر است و به یک دلیل امکان حمل و نقل کالا از طریق قطار از طریق ایران وجود ندارد و آن اینکه بنادر این کشور همسایه دورتر از مسافت مقرر برای حمل و نقل است و در این صورت صاحب کالا ترجیح می دهد که فرآیند صادرات از طریق بندر فاو انجام شود تا قیمت آن برای واردکننده کمتر باشد.
در این بیانیه تاکید شده است: پروژه شلمچه – بصره یکی از پروژههای حیاتی پیوند دهنده عراق و ایران و یکی از پروژههای راهبردی و آینده دارریلی است که در چارچوب طرح پیشبرد خدماتی و عملیاتی است که با همتایان آن در کشورهای توسعهیافته رقابت میکند.
بنابراین گزارش سید میعاد صالحی، مدیرعامل راه آهن کشورمان هم یک ماه پیش با اشاره به تفاهم با دولت عراق در خصوص خط ریلی شلمچه- بصره گفته بود که گرههای چند ساله مربوط به پروژه اتصال ریلی ایران و عراق یکی یکی در حال باز شدن هستند.
صالحی تاکید کرده بود که پل بزرگ و متحرک این مسیر ریلی نیز توسط مهندسان ایرانی بر روی اروندرود (شطالعرب) احداث خواهد شد.
اتصال ریلی ایران به عراق اوایل دهه ۸۰ مطرح شد و سال ۱۳۹۰ خط آهن سراسری ایران به شلمچه رسید اما اتصال آن به بصره در پیچ و خم توافقهای دوجانبه گیر افتاد تا اینکه در یک سال گذشته، با رایزنیهای دوجانبه ساخت این راهآهن کلید خورد.
راهآهن شلمچه- بصره ۳۲ کیلومتر طول دارد و ریل ایران تا مرز رسیده است و این ۳۲ کیلومتر باید در خاک عراق ساخته شود