امروز ۲۷ آبان ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اندونزی بازار مناسب برای «صادرات کالاها و محصولات ایرانی»

به گزارش پایروس به نقل از ایرنا، ابوالفضل ظهره ‌سفیر پیشین ایران در ایتالیا در خصوص مهمترین اهداف سفر «آیت الله ابراهیم رئیسی» به جاکارتا پایتخت اندونزی، اظهارداشت: کشور اندونزی جزو اتحادیه جنوب شرق آسیا موسوم به «آ سه آن» به حساب می آید و همانطور که می دانید این اتحادیه آسیایی در حوزه جنوب شرق این قاره، از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه اندونزی بزرگترین کشور مسلمان جهان هم است، گفت: این کشور جمعیت بسیار یک دستی را دارد و از «جنبه فرهنگی» به طور خاص برای جمهوری اسلامی ایران قابل اهمیت است.

سفیر پیشین ایران در افغانستان تصریح کرد: این کشور منابع خوبی را دارد که بازار ایران به آنها نیاز دارد، در واقع «مواد اولیه» خوبی که در آن کشور هست که برای واردات ما اهمیت دارد و از جمله آنها می توان به چوب و مواد اولیه برای تولید لاستیک اشاره کرد.

ظهره وند بیان داشت: از سوی دیگر، اندونزی جمعیت خوبی که دارد، بازار مناسبی برای «صادرات کالاها و محصولات ایرانی» به حساب می آید و از این منظر هم این سفر دارای اهمیت است.

وی افزود: همانطور که مطرح شد «آ سه آن» یک اتحادیه مهم اقتصادی به حساب می آید و توسعه روابط ایران با هر یک از اعضای این اتحادیه می‌تواند روابط ما را با تمام کشورهای آن حوزه تقویت کند.

سفیر پیشین ایران در ایتالیا با بیان اینکه سفر آیت الله ابراهیم رئیسی به اندونزی سفری مهم در ابعاد مختلف به حساب می‌آید، تصریح کرد: در واقع این سفر به نوعی هم گسترش و تعمیق روابط با یک «کشور آسیایی» به حساب می‌آید و هم یک «کشور مسلمان تاثیر گذار» که این هم موضوع مهمی است که باید بدان توجه داشت.

ظهره وند ادامه داد: در بسیاری از اتحادیه ها و ائتلاف ها کشور اندونزی عضو است و به همین دلیل هم هست که آرایی که اندونزی به نفع ایران در طی سال ها داده همواره به درد ما خورده است که از جمله آن می‌توان به «حمایت های اندونزی در شورای حکام» آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.

وی گفت: ما باید ببینیم که تا چه اندازه موفق خواهیم شد که با کشور اندونزی توسعه روابط تجاری خود را خارج از «مبادلات با دلار» محقق کنیم.

سفیر پیشین ایران در افغانستان بیان داشت: در واقع اگر هیئت ایرانی موفق شود که تبادلات با اندونزی را بر پایه ارزهای رایج دو کشور برنامه‌ریزی کنند و فروش نفت را در این قالب داشته باشیم، طبیعتاً به عنوان یک «دستاورد در دولت سیزدهم» به حساب می آید.

ظهره وند در پایان خاطرنشان کرد: باید منتظر ماند و دید که نتایج این سفر چه خواهد شد و تا چه میزان موفق به عملیاتی کردن دستاوردهای سفر به اندونزی خواهیم شد.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی