معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی، ایران را سومین تولید کننده انار در جهان پس از کشورهای پرجمعیت هند و چین، اما به نسبت سرانه تولید، در مقام نخست جهانی معرفی کرد.
به گزارش پایروس نیوز، به نقل از ایسنا، محمدمهدی برومندی گفت: هندوستان با سه میلیون تن و چین با یک میلیون و ۶۹۰ هزار تن در رتبههای بالاتری از ایران با حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید انار، قرار دارند.
معاون وزیر جهادکشاورزی در خصوص تنوع انار ایران و ذخایر ژنتیکی این محصول با بیش از ۷۶۰ ژنوتیپ گفت: انار ایران محصولی سالم و ارگانیک است و کیفیت بالای محصول تولید شده با بازارپسندی جهانی و قابلیت صادرات، تولید ارزش افزوده از محصول درجه ۲ و ۳ از ویژگیهای انار تولیدی سرزمین چهار فصل ایران است.
برومندی اشتغالزایی در مناطق محروم حاشیه کویر، دارا بودن ارزش غذایی و خواص دارویی، امکان صادرات بالا و ارزآوری، تحمل بالای این میوه در مقابل شرایط نامساعد محیطی، کمآبی و تا حدی شوری، تنوع ژنتیکی، وجود دانش بومی در میان تولید کنندگان، امکان افزایش بهرهگیری از فناوریهای نوین داخلی و خارجی و افزایش بهرهوری از عوامل تولید را از فرصتهای کشور برای حفظ و توسعه اراضی باغات انار دانست.
معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی سطح زیرکشت باغات انار در کشور را ۹۶ هزار و ۶۳۶ هزار هکتار بیان کرد و گفت: میزان تولید انار در ایران در سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۲۸۱ هزار و ۳۳۲ تن و در سال گذشته یک میلیون و ۳۳۰ هزار تن بود و پیشبینی میشود در سال جاری یک میلیون و ۳۴۴ هزار تن برداشت محصول داشته باشیم.
وی عملکرد تولید در هکتار برای محصول انار در ایران را ۱۳ تن و ۹۷۰ کیلوگرم و استانهای مهم انارخیز ایران را هم به ترتیب استان فارس با ۳۱ درصد، مرکزی ۱۲، یزد ۹، سمنان ۸، خراسان رضوی ۷، اصفهان ۵، لرستان ۵، خراسان جنوبی ۴، قم ۳، مازندران ۲ و سایر استانها را ۱۴ درصد بیان کرد.
برومندی، میزان صادرات این محصول در سالهای ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را به ترتیب ۱۱ هزار و ۹۱۷ تن، ۱۷ هزار و ۷۸۵ تن و ۲۱ هزار و ۲۸۵ تن بیان کرد و گفت: سال گذشته نیز ۳۶ هزار و ۹۴۹ تن انار به ارزش بیش از ۱۷ هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.
به گفته وی، ملس ساوه، شیشه کپ فردوس، رباب فارس، نادری بادرود، خزر بردسکن، اردستانی مه ولات، بجستانی و قجاق قم و ملس یزدی از ارقام مهم صادراتی انار ایران است.