امروز ۲۸ شهریور ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

واردات گاز طبیعی چین افزایش یافت!

واردات-گاز-طبیعی-چین-افزایش-یافت

بر اساس داده‌های گمرکی که روز پنجشنبه منتشر شد، واردات گاز طبیعی چین در چهار ماهه اول سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۳ حدود ۲۱ درصد افزایش یافت. این بخشی از افزایش کلی صادرات و واردات این کشور در ماه آوریل پس از انقباض ماه قبل است.

گمرک چین گزارش داد که بزرگترین اقتصاد جهان از نظر برابری قدرت خرید (PPP) 43 میلیون تن گاز طبیعی در ژانویه تا آوریل ۲۰۲۴ وارد کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰.۷ درصد افزایش داشته است. این کشور تنها در ماه آوریل شاهد واردات ۱۰.۳ میلیون تنی بود که نشان دهنده ادامه روند واردات گاز است.

بر اساس گزارش Canadian Natural Gas World، افزایش واردات گاز را می توان به کاهش قیمت جهانی LNG نسبت داد.

بر اساس آمار گمرک، میانگین قیمت واردات گاز در این مدت ۱۵ درصد کاهش یافته است. چین گاز را از طریق خط لوله و به صورت مایع وارد می‌کند، اما بیانیه گمرک تفکیک واردات بر اساس نوع را  ارائه نمی دهد. ارزش کل گاز خریداری شده در چهار ماهه نخست سال جاری بالغ بر ۲۱ میلیارد دلار بوده است.

این کشور آسیایی همچنین ۲۸.۶ درصد بیشتر فرآورده های نفتی پالایش شده و ۲ درصد بیشتر نفت خام در دوره گزارش نسبت به سال گذشته وارد کرده است.

بر اساس خبرگزاری رویترز صادرات چین پس از کاهش ۷.۵ درصدی در ماه مارس در ماه گذشته ۱.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است. واردات در ماه آوریل ۸.۴ درصد افزایش یافت که کاهش ۱.۹ درصدی در ماه مارس را معکوس کرد.

 

CNBC با استناد به محاسبات خود گزارش داد، واردات چین از روسیه در ماه گذشته و همچنین واردات آمریکا و اتحادیه اروپا با وجود کاهش صادرات به هر سه این کشورها افزایش یافت.

 

روسیه بزرگترین صادرکننده انرژی به چین است. در سال ۲۰۲۳، خرید نفت این کشور از روسیه ۲۴ درصد نسبت به سال قبل و خرید LNG 23 درصد افزایش یافت. تحویل گاز از طریق خط لوله Power of Siberia در سال گذشته ۱.۵ برابر افزایش یافت و به رکورد ۲۲.۷ میلیارد متر مکعب (میلیارد متر مکعب) رسید.

 

روسیه پس از دست دادن مشتریان خود در اروپا به دلیل تحریم های غرب بر سر درگیری اوکراین، صادرات انرژی خود را به آسیا تغییر داد.

چین همچنین LNG را از استرالیا و قطر و گاز خط لوله را از کشورهای آسیای مرکزی دریافت می کند. روسیه، عربستان سعودی و عراق منابع اصلی واردات نفت خام چین در سال ۲۰۲۳ بودند.

بر اساس گمرک چین، در چهار ماه اول سال جاری، تجارت با اتحادیه اروپا، دومین شریک بزرگ این کشور، ۱.۸ درصد کاهش یافته است که ۱۲.۷ درصد ارزش تجارت خارجی را تشکیل می دهد. بزرگترین شریک تجاری چین، انجمن ده کشوری کشورهای جنوب شرق آسیا (ASEAN) بود که ۱۵.۸ درصد از کل ارزش تجارت خارجی چین را تشکیل می دهد. ایالات متحده سومین شریک تجاری بزرگ چین است که ۱۰.۶ درصد از کل تجارت را به خود اختصاص داده است.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی