به گزارش خبرگزاری ایران و روسیه به نقل از برنا، شربت بادرنجبویه حاوی انواع ویتامینهای A، C، E، گروه ویتامینهای B مانند B1، B2، B6، کربوهیدرات، کلسیم، سدیم، پتاسیم، آهن، پروتئین، فسفر، روی (زینک)، اسید فولیک و سیتریک، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، سیترال، تانِن، فلاونوئیدها و ژرانیول است.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت بادرنجبویه گفت: این شربت تاثیری چشمگیر در بهبود خلق و خوی افراد دارد و برطرف کننده کمخونی، عصبانیت و تندخویی در افراد به ویژه دختران جوان است.
وی درباره خواص دیگر شربت بادرنجبویه بیان کرد: بادرنجبویه شربتی نشاطآور است، از این رو اضطراب، استرس و افسردگی را از بین میبرد، همچنین برای افرادی که هنگام عصبانیت دچار ناراحتیهای گوارشی و درد معده میشوند، بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت بادرنجبویه سردردهای ناشی از اعصاب را تسکین میدهد و نقشی موثر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.
عظمایی تاکید کرد: شربت بادرنجبویه به تقویت دستگاه گوارش به ویژه معده و رفع دلپیچههای ناشی از نفخ رودهها کمک میکند، این شربت آرامبخش قلب و اعصاب است بنابراین تپش قلب، بیخوابی، کابوس و خوابهای آشفته را برطرف میکند.
وی تصریح کرد: شربت تاثیری چشمگیر در تقویت کبد و بهبود آفت دهان و تبخال دارد و در بهبود عملکرد سیستم عصبی به درمان سرگیجه، مالیخولیا، هیستری (برانگیختگی شدید هیجانی که اضطراب را به علائم بیماری مانند ترس تبدیل میکند.)، وسواسهای سوداوی (فکری و عملی)، سکتههای مغزی، صرع، توهم و وحشت موثر است.
موارد منع مصرف شربت بادرنجبویه
عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت بادرنجبویه یادآوری کرد: زنان باردار و شیرده، مبتلایان به ناراحتی پروستات، گلوکوم (آب سیاه چشم) و فشار خون بالا باید از مصرف این شربت خودداری کنند.
مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت بادرنجبویه
عرق بادرنجبویه یک لیتر
عرق بیدمشک نیم لیتر
گیاه بادرنجبویه ۵۰ گرم
عسل ۵۰۰ گرم
آب لیموترش تازه به مقدار لازم
طرز تهیه شربت بادرنجبویه
– نخست عرق بادرنجبویه و بیدمشک را با هم مخلوط کنید.
– گیاه بادرنجبویه را به مخلوط عرق بادرنجبویه و بیدمشک اضافه کنید و بگذارید ۲ ساعت بماند.
– مخلوط گیاه بادرنجبویه، عرق بادرنجبویه و بیدمشک را ۲ تا سه دقیقه بجوشانید سپس صبر کنید تا ترکیب به دمای متعادل (۵۰ درجه سانتیگراد) برسد.
– مخلوط جوشیده شده را صاف و عسل را به آن اضافه کنید.
– شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
– شربت را داخل ظرف شیشهای بریزید و در یخچال بگذارید.
– برای تهیه یک لیوان از شربت بادرنجبویه، یک تا ۲ قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید سپس به آن ۲ تکه یخ و چند قطره آب لیموترش تازه اضافه کنید؛ بقیه لیوان را آب بریزید؛ مواد درون لیوان را به خوبی مخلوط و شربت را میل کنید.
– شربت بادرنجبویه را میتوان روزانه سه لیوان (۲ لیوان در روز و یک لیوان قبل از خواب) مصرف کرد.