امروز ۳ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ایران رتبه سیزدهم تولیدات علمی بخش کشاورزی در سطح بین المللی

ایران رتبه سیزدهم تولیدات علمی بخش کشاورزی در سطح بین المللی

به گزارش پایروس به نقل از ایرنا، «سید مجتبی خیام نکویی» امروز (دوشنبه) در پنجمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی که در محل سازمان تات برگزار شد درباره اهمیت تولیدات علمی در بخش کشاورزی، افزود: انتظار می‌رود بخش کشاورزی دانش بنیان شود و مهمترین مولفه دانش‌بنیان شدن، افزایش تولیدات علمی و فناورانه در این بخش است.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، پایداری امنیت غذایی را مهمترین هدف در بخش کشاورزی دانست و اظهار داشت: مهمترین مولفه امنیت غذایی در کشور، دانش‌بنیان شدن و افزایش بهره‌ وری است.

۲۵ درصد تولیدات علمی بخش کشاورزی متعلق به سازمان تات است

خیام‌نکویی با بیان اینکه بیش از ۲۵ درصد تولیدات علمی کشور در بخش کشاورزی متعلق به مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است، تصریح‌کرد: عمده این تولیدات وارد عرصه‌ های ترویجی می‌شود و نتیجه آن را در افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی می‌بینیم.

وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد مجلات علمی کشاورزی در مجموعه سازمان تات چاپ شده است، گفت: رقم زدن اتفاقات بزرگ در بخش کشاورزی بدون استناد به پایه‌ های علمی قوی و دستیابی به مرجعیت علمی امکان‌پذیر نیست، زیرا در این مجموعه بیش از ۱۰ هزار نفر هیات علمی وجود دارد که نزدیک به ۲ هزار نفر آنان در مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی حضور دارند.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به این که ایران اکنون دارای رتبه نخست تولیدات علمی در خاورمیانه است، افزود: برای دستیابی به جایگاه علمی ایران که در سند چشم‌ انداز هدفگذاری شده باید سرعت تولیدات علمی از نظر کمی و کیفی افزایش یابد، بنابراین از نظر کیفی نیاز است تولیدات علمی و فناورانه کشور ما در پایگاه‌ های استنادی بین‌ المللی نمایه‌ سازی شود.

خیام نکویی تصریح‌کرد: سهم تولیدات علمی دانشگاهی در بخش کشاورزی کم است، بنابراین انتظار می رود رشد تولیدات علمی و فناورانه دانشگاه‌ ها در بخش کشاورزی افزایش پیدا کند و منجر به حل مشکلات شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌ ها و تولیدات سازمان تات گفت: درحال حاضر ۳۰۰ هزار مستند علمی و ۱۱۰ کتابخانه مختص به این سازمان داریم که در کنار تولید مجلات علمی نیازمند به توسعه مجلات ترویجی هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی مهمترین چالش این بخش را کمبود مجلات ترویجی برشمرد و اظهارداشت: باید یافته‌ های علمی را با زبان گویا به کشاورزان منتقل کنیم که امر نیازمند انتشار مجلات ترویجی کشاورزی در این بخش است.

به گفته وی، ۱۴ دانشمند حوزه کشاورزی‌ به لحاظ تولیدات علمی، جزو دانشمندان دو درصد دنیا معرفی شده‌اند و تولیدات علمیشان قابل رقابت با تولیدات جهانی است که این مهم نیز از دیگر موفقیت های سازمان تحقیقات کشاورزی است.

خیام نکویی با اشاره به پیوستن ایران به معاهده‌ هایی مانند شانگهای، تصریح‌کرد: ایران می تواند محوریت مرجعیت علمی در برخی حوزه‌ ها از جمله بخش کشاورزی در کشورهای عضو شانگهای و اکو را از آن خود کنیم.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی