امروز ۷ آذر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

احیا روابط ایران و عربستان در پکن یکی از نقاط عطف سال ۲۰۲۳ است

احیا روابط ایران و عربستان در پکن یکی از نقاط عطف سال ۲۰۲۳ است

به گزارش پایگاه خبری پایروس؛خبرگزاری شینهوا امروز (شنبه) توافق به دست آمده در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۱) بین ایران و عربستان در پکن را یکی از نقاط عطف سال ۲۰۲۳ و آن را عامل ایجاد موجی از آشتی‌ها در خاورمیانه معرفی کرد.

روز ۱۰ مارس (۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱)، بیانیه سه‌جانبه‌ای در پکن با امضای «علی شمخانی» نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن‌محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ یی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین برای از سرگیری روابط دیپلماتیک تهران و ریاض صادر شد.

اتفاق دیگری که حواس جهانیان را به خود معطوف کرد، زلزله ۷.۸ ریشتری در سوریه و ترکیه و مجموعه پس لرزه‌های پس از آن بود که در مجموع دو کشور بیش از ۵۵ هزار کشته و بیش از ۱۰۰ هزار زخمی بر جای گذاشت.

مساله سوم راهبرد «ریسک زدایی» اتحادیه اروپا بود که برای تنظیم روابط اروپایی‌ها با چین به لحاظ اقتصادی مقرر شد. آنها روابط با چین را یکی ازمهم‌ترین و در عین حال پیچیده‌ترین مناسبات می‌دانند که نحوه مدیریت آن، عامل تعیین کننده‌ای برای رونق اقتصادی و امنیت ملی این بلوک است. اروپا معتقد است که در عین داشتن رابطه با چین، در این زمینه به یک استراتژی برای «ریسک زدایی» و عدم وابستگی نیاز دارد. از نظر خبرگزاری شینهوا، این مساله اقتصاد جهانی را بدتر کرد.

مورد چهارم حمایت کشورهای جنوب جهانی از چندجانبه گرایی است که با تلاش‌ها در راستای دلار زدایی و تشکیل بلوک‌های اقتصادی بدون دخالت غرب، این حمایت افزایش پیدا کرد.

یکی از اتفاقات مهم در منطقه شرق آسیا، تصمیم ژاپن برای رهاسازی آب آلوده موجود در مخازن رآکتور هسته‌ای فوکوشیما به مواد هسته‌ای در اقیانوس بود که به شدت مورد مخالفت کشورهای همسایه توکیو قرار گرفت. هم اکنون نیز نگرانی‌ها در مورد تاثیرات رهاسازی آب آلوده در اقیانوس در میان کشورهای چین، روسیه و کره جنوبی وجود دارد درحالیکه آمریکا از این اقدام ژاپن حمایت کرده است.

اما رویداد بعدی که عواقب زیادی را در منطقه خاورمیانه به جای گذاشت و همچنان نیز ادامه دارد، تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه است که معادلات این منطقه را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است. جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه تاکنون بیش از ۲۱ هزار و ۶۰۰ شهید بر جای گذاشته و بحران‌های انسانی بسیاری را برای فلسطینی‌ها در نوار غزه در پی داشته است.

اتفاق‌های دیگری از جمله تاثیرات هوش مصنوعی بر زندگی انسان و وضع مقررات برای محدود کردن آن، و همچنین تغییرات آب و هوایی که محیط زیست را به شدت متحمل خسارات جبران ناپذیری کرده، از رویدادهای مهم سال ۲۰۲۳ بود که خبرگزاری شینهوا آنها را ذکر کرده است.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی