امروز ۱۸ آبان ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اتحادیه اروپا قوانین هوش مصنوعی را تدویین می‌کند

به گزارش اقتصاد ایران و روسیه به نقل از دویچه وله: اتحادیه اروپا در سال جاری اولین قانون جامع جهانی برای هوش مصنوعی را تصویب خواهد کرد. به گفته کمیسر حوزه رقابت‌ها، هوش مصنوعی به زودی در بسیاری از زمینه‌ها تأثیرگذار خواهد بود. نگاهی به امکانات و ریسک‌های هوش مصنوعی.


هوش مصنوعی در سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری داشته است: ChatGPT و سایر نرم‌افزارها می‌توانند کارهایی را در عرض چند ثانیه انجام دهند که انسان تا کنون در زمان کوتاه و با کیفیت بالا قادر به انجام‌ آنها نبوده است.

پرسش اینجاست که آیا بسیاری از مشاغل در آینده حذف خواهند شد زیرا ماشین‌ها می‌توانند کار را سریع‌تر انجام دهند؟ آیا هنوز به وکیل، کارمند مالیاتی، روزنامه‌نگار، مکانیک خودرو یا قصاب نیاز داریم؟ هوش مصنوعی چه ریسک‌هایی در بر دارد و چگونه باید با کاربردهای دوگانه آن برخورد کرد؟

اتحادیه اروپا در حال تدوین قوانین مربوط حوزه هوش مصنوعی است.

مارگرت وستاگر، کمیسر امور رقابت اتحادیه در رابطه با تدوین قوانین مربوط به هوش مصنوعی می‌گوید، الزام به برچسب‌گذاری تصاویر ایجاد شده توسط هوش مصنوعی از جمله برنامه‌ریزی‌هاست.

وستاگر در حاشیه نشست وزیران امور دیجیتال گروه هفت کشور صنعتی در تاکازاکی ژاپن، به رویترز گفت که هفته گذشته کمیته‌های مسئول پارلمان اروپا پیش‌نویسی را درباره مقررات هوش مصنوعی به تصویب رسانده‌اند.

وزیر کار آلمان: تحولاتی همانند در انقلاب صنعتی

هوبرتوس هایل، وزیر کار آلمان، تحولات کنونی را با انقلاب صنعتی مقایسه کرده و به نشریه “تاگس‌اشپیگل” گفته که تا حدود ده سال دیگر هوش مصنوعی در هر شغلی نقش ایفا خواهد کرد. این امر در مورد مشاغل و فعالیت‌هایی که هنوز باورش سخت است نیز صدق می‌کند.

وزیر کار آلمان خواستار تنظیم مقررات مربوطه شده تا در نهایت این هوش مصنوعی باشد که به خدمت مردم می‌کند و نه برعکس.

درخواست برای تحقیقات گشوده برای افکار عمومی

میشائئل بِتز، رئیس انستیتوی هوش مصنوعی در دانشگاه برمن، خواستار تحقیقات باز در این حوزه شد. او به رادیو برمن گفت، مهم است مردم بدانند چه چیزی در حال تحقیق است. این امر همچنین شامل کسب نظر از پژوهشگران حوزه اخلاق و اجتماع در مورد توانمندی‌ها و ریسک‌ها و بهترین راه برخورد با آنها است.

این پژوهشگر می‌گوید، مشخص است که هر فناوری که باعث پیشرفت می‌شود ریسک کاربرد دوگانه را نیز در بر دارد. به عنوان مثال، پهپادها می‌توانند در بلایای طبیعی بازماندگان را بیابند و نجات دهند، اما می‌توان آن‌ها را به سلاح مجهز کرد و انسان‌ها را کشت. بنابراین، باید دانشجویان و دانش‌پژوهان جوان را به گونه‌ای آموزش که با آگاهی کامل با این گونه ریسک‌ها و خطرات برخورد کنند.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی