امروز ۴ آذر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آلمان؛ بالاترین نرخ پس‌انداز را دارد

آلمان؛ بالاترین نرخ پس‌انداز را دارد

به گزارش پایروس به نقل  از تجارت‌نیوز، صرفه‌جویی یا ذخیره نکردن، مساله این است. بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده توسط Eurostat، اداره آمار اتحادیه اروپا، در سال گذشته، اروپایی‌ها تصمیم گرفتند یک‌ هشتم درآمد خود را پس‌انداز کنند.

در سال ۲۰۲۲، خانوارها در اتحادیه اروپا به طور متوسط ۱۲.۷ درصد از درآمد قابل تصرف خود را پس‌انداز کردند، در حالی که این نرخ برای منطقه یورو بالاتر بود و ۱۳.۷ درصد بود.

درآمد قابل تصرف خانوار همان چیزی است که خانوارها پس از کسر مالیات و نقل و انتقالات برای خرج و پس‌انداز در دسترس دارند، همانطور که توسط یورواستات تعریف شده است.

سیلوین برسینگر، اقتصاددان ارشد در آستر، توضیح داد: «اگر خانوارها ۱۰۰ یورو درآمد داشته باشند، ۸۷.۳۰ یورو خرج می‌کنند و ۱۲.۷۰ یورو باقی می‌ماند». او افزود: «این یک رقم عادی است. در اکثر کشورهای اتحادیه اروپا نرخ پس‌انداز خانوارها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است.»

بر اساس آمار Statista، پس‌انداز در اروپا رقمی بسیار بالاتر از ایالات متحده دارد؛ جایی که ساکنان آن تنها ۳.۴ درصد از درآمد خود را در سپتامبر ۲۰۲۳ پس‌انداز کردند.

آلمان؛ صرفه‌ جوترین کشور اروپا

در اتحادیه اروپا، آلمان با بالاترین نرخ پس‌انداز ناخالص (۱۹.۹۱) به رتبه اول رسید، هلند با ۱۹.۴۴ رتبه دوم و لوکزامبورگ رتبه سوم (۱۸.۱۴) را به دست آورد.

دو کشور با نرخ پس‌انداز منفی در وضعیت قرمز قرار دارند؛ آنها بیشتر از درآمدشان خرج می‌کنند. آنچه آنها به دست می‌آورند برای تأمین مالی مصرف‌ شان کافی نیست، بنابراین آنها وام می‌گیرند یا از پس‌انداز هایی که در گذشته انباشته کرده‌اند استفاده می‌کنند. این دو کشور لهستان و یونان هستند.

750x422_cmsv2_5400d999-e831-54f3-abd6-03bd964a3008-8064452

با این حال، خانواده‌های اروپایی را نمی‌توان در یک نمایه خلاصه کرد. لوئیجی گیسو، پژوهشگر مرکز تحقیقات اقتصادی و سیاست‌گذاری (CEPR) توضیح داد: تفاوت‌های زیادی در رفتارهای پس‌انداز در اروپا وجود دارد، « اندازه خانواده‌ها». برخی هستند که همه درآمد را خرج می‌کنند و کسانی هستند که بخش زیادی از آن را پس‌انداز می‌کنند، اما درک دلیل آن دشوار است.

این امر در یونان که مشکلات اقتصادی زیادی را تجربه کرده و دولت مجموعه‌ای از اقدامات ریاضتی را تحمیل کرده و درآمد قابل تصرف خانوارها را کاهش داده است، صادق است.

برسینگر خاطرنشان کرد: نرخ منفی پس‌انداز نشان می‌دهد که یونانی‌ها هنوز از بحران خارج نشده‌اند. از سوی دیگر، کشورهایی که بیشترین پس‌انداز را دارند، ثروتمندتر هستند.

برخی از کارشناسان به تفاوت‌های فرهنگی در عادات پس‌انداز اشاره می‌کنند. بر اساس داده های OECD، آلمانی‌ها به طور مداوم بیش از ۸ درصد از درآمد قابل تصرف خود را در ۲ دهه گذشته پس‌انداز کرده‌اند.

بازگشت به دوران قبل از همه‌گیری

یورواستات همچنین نشان داد اروپایی‌ها در سال ۲۰۲۲ کمتر از سال ۲۰۲۱ پس‌انداز کرده‌اند؛ ۱۶.۴ درصد.

هلن بادشون، اقتصاددان در BNP Paribas، اظهار داشت: «این نشان‌دهنده تمایل به بازگشت به زندگی عادی و قبل از کووید است.»

750x500_cmsv2_3be7ecd2-40b5-5eec-8648-0ba93b4e5486-8064452

بادشون تحلیل کرد: «در طول همه‌گیری، مصرف خانوار اروپایی‌ها به حالت تعلیق درآمد، در حالی که درآمدشان به طور کلی حفظ می‌شد. این باعث جهش غیرعادی در نرخ پس‌انداز در سراسر اتحادیه اروپا شده است.»

در همین حال، سال ۲۰۲۲ یک مرحله بازگشت اقتصادی را نشان داد که نرخ پس‌انداز کمتر را نسبت به سال قبل توضیح می‌دهد.

یکی دیگر از عواملی که اروپایی‌ها را به پس‌انداز و نه هزینه تشویق می‌کند، افزایش نرخ بهره است.

آیا نرخ پس‌انداز بهبود می‌یابد؟

کارشناسان تغییر کمی در نرخ پس‌انداز خانوارها در سال آینده پیش‌بینی می‌کنند.

بادشون گفت: «ما در سال آینده یک داستان کمی مثبت‌تر را پیش‌بینی می‌کنیم. با کاهش تورم و اگر اثرات شوک‌های اقتصادی از بین برود، احتمالاً خانوارها کمتر نگران آینده خواهند بود و پس‌انداز کمتری خواهند داشت.»

نرخ پس‌انداز خانوارها یا ثابت می‌ماند یا کاهش می‌یابد. او افزود: «اما پیش‌بینی به این معنی است که احتمال خطا وجود دارد، پس بیایید یک سال دیگر صحبت کنیم تا ببینیم آیا حق با ما بود یا خیر.»

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی