امروز ۴ بهمن ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

گروه ۷ با تحریم‌های سخت‌ علیه روسیه موافقت کرد

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وزرای امور خارجه گروه هفت کشور بزرگ صنعتی موسوم به «جی-۷» روز سه‌شنبه در شهر «کاروایزاوا» ژاپن متعهد شدند در برابر حمله روسیه به اوکراین یک جبهه متحد تشکیل دهند و اعلام کردند تحریم‌های سختگیرانه‌ای علیه مسکو به اجرا درخواهند آورد. علاوه بر این دیپلمات‌های ارشد گروه هفت در بیانیه‌ای اعلام کردند در برابر تهدیدهای فزاینده چین و کره‌شمالی در شمال شرق آسیا خواهند ایستاد.

تایوان

در بیانیه این وزرا آمده است: ما بر اهمیت صلح و ثبات در تنگه تایوان به عنوان یک عنصر جدایی‌ناپذیر از امنیت و رفاه جامعه بین‌الملل تاکید داریم و خواستار راه‌حلی صلح‌آمیز درباره مسائل مرتبط با چین و تایوان هستیم.

اوضاع پیرامون تایوان یکبار دیگر و پس از آن متشنج شد که تسای اینگ ون، رئیس جمهوری تایوان با کالین مک‌کارتی،‌ رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در آوریل سال جاری میلادی دیدار کرد و باعث شد تا پکن یک رزمایش سه روزه نظامی را در نزدیکی این جزیره خودگردان آغاز کند.

کاهش وابستگی به روسیه

کشورهای گروه هفت همچنین بر تمایل خود برای ارزیابی اقداماتی به منظور کاهش وابستگی به روسیه در حوزه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و حمایت از تولید انرژی پاک با هدف جلوگیری از استفاه از صادرات انرژی مصرفی به عنوان فشار ژئوپلیتیکی اعلام کردند.

در ادامه بیانیه گروه ۷ همچنین آمده است: کشورهای عضو گروه هفت به دنبال ارائه انرژی پاک هستند تا هیچ کشوری نتواند از اهرم صادرات انرژی مصرفی برای فشار ژئوپلیتیکی استفاده کند. همچنین ما به دنبال اجرای انتشار صفر گازهای گلخانه‌ای تا ۲۰۲۵ و مقابله با مساله فقدان تنوع زیستی تا ۲۰۳۰ هستیم.

روسیه و جنگ اوکراین

دیپلمات‌های ارشد شرکت‌کننده در نشست گروه هفت در ژاپن، دولت روسیه را بابت آنچه استفاده از «دستکاری اطلاعاتی» با هدف جلب حمایت در بحبوحه جنگ اوکراین خواندند، محکوم کرده و در بیانیه خود گفته‌اند: ما همچنان نگران افزایش تهدیدها علیه کشورها،‌ اقتصاد و جامعه خود هستیم که از فعالیت‌های مداخله‌جویانه خارجی شامل اطلاعات نادرست نشات می‌گیرد و هدفش اختلال در روندهای دموکراتیک، بی‌ثبات کردن جوامع ما، به خطر انداختن مردم و تضعیف نهادها و ارزش‌های مشترک است. ما قویا استفاده گسترده از اطلاعات دستکاری شده را از سوی روسیه با هدف جلب حمایت محکوم می‌کنیم.

چین

وزرای خارجی کشورهای عضو گروه هفت همچنین از چین خواستند تا از سرقت مالکیت معنوی برای اهداف تجاری دست بکشد و در بیانیه خود آورده‌اند: ما چین را تشویق می‌کنیم تا به تعهداتش در مسئولیت‌پذیری در فضای مجازی شامل اجتناب از انجام یا حمایت سرقت مالکیت معنوی عمل کند. ما به چین تاکید داریم تا مانند عضوی مسئول از جامعه بین‌الملل عمل کند.

در این بیانیه آمده است: به نفع تمام کشورها از جمله چین است که شرایط تجارت عادلانه، شفاف و قابل پیش‌بینی را تضمین کنند. فعالیت‌های مشروع تجاری و منافع شرکت‌های خارجی باید از فعالیت‌های خارج از بازار، ضد رقابتی و ناعادلانه که از طریق انتقال فناوری غیرقانونی یا افشای داده‌ها در ازای دسترسی به بازار است،‌ حفاظت شود.

کره‌شمالی

وزرای خارجی کشورهای عضو گروه هفت همچنین قویا آزمایش‌های بیشمار موشکی کره شمالی را محکوم کردند که شامل آزمایش ۱۳ آوریل ۲۰۲۳ می‌شود که در آن، پیونگ‌یانک مدعی شد از یک موشک بالستیک قاره پیما با سوخت جامد استفاده کرده است.

در بیانیه مشترک این وزرا همچنین آمده است: ما به تعهد قاطع خود مبنی بر خلع سلاح هسته‌ای کامل و جامع کره‌شمالی و برنامه‌های موجود هسته‌ای آن تاکید داریم.

افغانستان

کشورهای عضو در این بیانیه همچنین به افزایش تهدیدها علیه ثبات افغانستان نیز اشاره کرده و گفتند: ما نگران افزایش تهدیدها علیه ثبات افغانستان و وخامت وضعیت بشری و اوضاع اقتصادی در این کشور هستیم. ما مخالفت قوی و شدید خود را به افزایش محدودیت‌های طالبان علیه حقوق بشر و آزادی‌های بنیادی در این کشور اعلام می‌کنیم. به ویژه ما سوءاستفاده‌های سیستماتیک حقوق زنان و دختران توسط طالبان و تبعیض علیه اعضای اقلیت‌های قومی و مذهبی در این کشور را محکوم می‌کنیم.

زرادخانه‌های اتمی

در بیانیه وزرای خارجه کشورهای عضو گروه هفت همچنین بر ضرورت ادامه کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای در سراسر جهان تاکید شده و آمده است: کاهش کلی زرادخانه اتمی باید ادامه یابد و نباید روندی معکوس داشته باشد. معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی یا ان.پی.تی سنگ بنای رژیم منع اشاعه تسلیحات اتمی در جهان و پایه دستیابی به خلع سلاح اتمی و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است.

توقیف اموال روسیه

در این بیانیه وزرای خارجی همچنین اعلام کردند که دارایی‌های روسیه را تا زمانی که جنگ اوکراین متوقف نشود، مسدود نگه می‌دارند و گفتند: با همکاری سیستم‌های حقوقی خود متوجه شده‌ایم که دارایی‌های روسیه در حوزه‌های قضایی کشورهای ما تا زمانی که جنگ اوکراین حل و فصل نشود همینطور مسدود می‌ماند. هرگونه قطعنامه درباره این درگیری باید ضامن پرداخت خسارت‌هایی باشد که مسبب آنها روسیه است.

کشورهای عضو گروه هفت اعلام کردند که به همکاری برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌ها از سوی روسیه ادامه می‌دهند و در بیانیه مشترک خود آورده‌اند: ما به تشدید تحریم‌ها علیه مسکو از طریق مکانیسم هماهنگی اجرایی متعهدیم و با تلاش‌های روسیه و اشخاص ثالث که می‌خواهند این تحریم‌ها را دور بزنند و اقدامات ما را تضعیف کنند، مقابله می‌کنیم.

بلاروس

این دیپلمات‌های ارشد کشورهای عضو گروه ۷ همچنین پس از نشست خود در ژاپن، تهدید روسیه در استقرار تسلیحات هسته‌ای در بلاروس را غیر قابل قبول دانستند و در بیانیه خود آورده‌اند: لفاظی‌های غیرمسئولانه روسیه و تهدید به استقرار تسلیحات هسته‌ای در بلاروس غیر قابل قبول است. هرگونه استفاده از تسلیحات اتمی، بیولوژیکی و شیمیایی توسط روسیه پیامدهای جدی برای آن دارد.

آنها همچنین در بیانیه خود اعلام کردند که به دنبال تقویت هماهنگی برای بازداشتن طرف‌های ثالث در تامین سلاح برای روسیه هستند و گفتند: ما به تمامی طرف‌های ثالث تاکید می‌کنیم تا از کمک به روسیه دست بردارند در غیر این صورت با پیامدهای جدی آن روبرو می‌شوند.

میانمار

وزرای خارجی کشورهای گروه هفت امروز بار دیگر فعالیت‌های ارتش میانمار را در این کشور محکوم کرده و خواستار توقف خشونت و بازگشت این کشور به مسیر دموکراسی شدند.

آنها در بیانیه خود آورده‌اند: ما قویا کودتای نظامی در میانمار را محکوم کره و به شدت نگران وخامت اوضاع امنیتی، بشری، حقوق بشری و سیاسی در این کشور آسیایی هستیم و همبستگی خود را با مردم این کشور اعلام می‌کنیم. ما از ارتش میانمار می‌خواهیم تا به سرعت دست از خشونت بردارد،‌ تمامی زندانیان سیاسی را آزاد کند و کشور را در مسیر دموکراتیک قرار دهد.

وزرای خارجی گروه هفت همچنین خروج ۴۰ حزب سیاسی میانمار از جمله لیگ ملی برای دموکراسی به رهبری آنگ سان سوچی را از روندهای سیاسی در این کشور که توسط مقام‌های ارتشی در میانمار اتفاق افتاده، محکوم کردند. این دیپلمات‌های ارشد گفتند: ارتش میانمار باید شرایطی برای مذاکره صلح‌آمیز و جامع ایجاد کند که تمامی افراد مرتبط در کشور در آن حضور داشته باشند.

سند وزرای خارجه گروه هفت که موضوعات مختلفی را در بر گرفته، به عنوان الگویی برای استفاده در اجلاس سران این گروه که در ماه آینده برگزار می‌شود تهیه شده است. چین و مانورهای نظامی آن در اطراف تایوان و حمله روسیه به اوکراین دو موضوع اصلی در این نشست بود. وزرای کشورهای عضو گروه هفت شامل ژاپن، ایالات متحده، انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، ایتالیا تاکید کرده‌اند که نشست آنها در شهر کاروایزاوا یک لحظه حیاتی در واکنش به دو بحران جهانی بوده است.

اجلاس بعدی در شهر هیروشیما برگزار خواهد شد.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی