به گزارش پایروس به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، معاون امور باغبانی این وزارتخانه در نشست وبیناری مذاکرات مدیریت آفلاتوکسین پسته صادراتی با کمیسیون بهداشت اتحادیه اروپا، ضمن اعلام اهتمام ایران برای ارائه محصول سالم به شهروندان خود و دیگر کشورها، از دقت نظر آن کمیسیون در راستای حفظ سلامت غذا قدردانی کرد.
«محمدمهدی برومندی» گفت: از مجموع ۴۰۰ هزار تن تولید پسته ایران، ۵۰ درصد آن مصرف داخلی دارد و از این رو سلامت تولید برای جامعه ایرانی و جامعه جهانی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی در این وبینار از تلاش ایران برای اجرای قوانین سختگیرانهتر در راستای صادرات محصول پسته خبر داد و در عین حال به اتحادیه اروپا اطمینان داد برنامه مدونی بهمنظور کمک به ارتقای سلامت محصول پسته اجرا شود.
برومندی افزود: یک تقسیم کار، رصد و پایش و نظم سیستمی را طراحی کردهایم که از مرحله تولید تا صادرات را شامل میشود.
وی اظهار داشت: پسته ایران قابل بازدید و رصد است و برای صادرات این محصولات شناسه تولید داریم.
برومندی گفت: عملیات بهباغی، تغذیه باغات، مقابله با آفات و بیماریها و مجموع این اقدامات برای تولید محصول باکیفیت در باغات ایران قابل رصد است.
وی ادامهداد: فرآوری، بستهبندی و صادرات محصولات کشاورزی کشور در واحدهایی انجام میشود که مطابق استانداردهای لازم بوده و از دستگاههای مدرن استفاده میشود.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: واحدهای تولیدی که در مرحله تولید، فرآوری و صادرات مشکل داشته باشند، تا زمانی که استانداردهای لازم را کسب نکنند از مراحل صادرات محصول و ارایه به بازار داخلی و صادرات حذف خواهند شد.
وی اذعان داشت: امسال به دلیل شرایط اقلیمی مناسب، محصول پسته کشور از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است.
برومندی تصریحکرد: ما از دستورالعملهای موجود رصد و پایش سلامت محصول فراتر رفته و همه مراحل توسط سازمان غذا و دارو نظارت و آزمایشات قبل صادرات را تشدید خواهیم کرد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در پایان ضمن دعوت از هیات اروپایی برای بازدید از روند تولید و صادرات پسته گفت: ما آمادگی کامل برای بازدید هیات اروپایی را داریم.
به گزارش ایرنا، آلودگی پسته به سم آفلاتوکسین بیشتر روی درخت و یا بعد از چیده شدن و قبل از شست وشو و پوست گیری انجام می گیرد؛ آلودگی در موقع شستن، خشک کردن، در طول انبارداری و یا حتی در پسته های صادراتی در طول زمان حمل ونقل کمتر صورت می گیرد.
تعدادی از گونه های قارچ آسپرژیلوس مولد سموم آفلاتوکسین هستند که قادرند انواع مواد غذایی را مورد استفاده قرار دهند، به طوری که مواد آلی در رطوبت به ندرت از حمله این قارچ مصون می مانند.
چهار نوع آفلاتوکسین B۱ و B۲ و G۱ و G۲ اهمیت بیشتری دارند و نوع B۱ سمی ترین و خطرناکترین آنهاست.