امروز ۱۴ آذر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چشم انداز تولید مسکن در کشور در دو سال پیش رو دولت

به گزارش پایروس، آقای دکتر اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با رادیو اقتصاد در برنامه بهارستان در خصوص چشم انداز تولید مسکن در کشور گفت و گو کرده است.

سوال: یکی از موانع تولید مسکن، مشکلاتی است که در زیرساخت‌ها وجود دارد. بفرمائید که در قانون جهش تولید، چقدر به این زیرساخت‌های تولید مسکن توجه شده و چرا این قانون هنوز نتوانسته به اهداف موردنظری که مثلا تولید سالی یک میلیون مسکن براساس نیاز سالانه بود برسد؟
شاکری: ما نظارت مستمر و دائمی داریم از کمیسیون عمران روی این طرح که ببینیم موانع این طرح چیست و کمک کنیم برطرف شود. یکی از موضوعاتی که کمیسیون میخواست مطمئن شود از این که در حال انجام است، تهیه زیرساخت‌های اقتصادی از جمله، آب و برق و گاز و این‌ها در مرحله اول، بعد موضوعات روساختی مثل مراکز آموزشی و عبادی و انتظامی و تفریحی و این‌ها که آن‌ها هم در قانون دیده شده است اگر من بخواهم اصلش را به شما بگویم گفته شده صندوق ملی مسکن یک سری منابع در آن تزریق می‌شود این کار‌ها از طریق مشارکت صندوق ملی مسکن با آن منابعی که دارد با وزارت نیرو یا وزارتخانه‌های دیگر این کار را انجام می‌دهد پس از لحاظ منابع، منابعش از صندوق ملی مسکن تامین می‌شود، صندوق ملی مسکن هم تا سال گذشته هیچ ورودی نداشته متاسفانه، امسال با پیگیری‌هایی که شده و باز کمکی هم که در بودجه به آن کردیم آرام آرام منابعش وارد صندوق می‌شود که کارهایش را انجام دهد ما برای اولین اقدام می‌خواستیم اطمینان خاطر پیدا کنیم واحد‌هایی که تمام می‌شوند حداقل آب و برقشان تامین شده باشد، چون در مرحله اول این موضوع بود که اگر خانوار‌ها ساکن شدند بدون آب و برق تحویل نشود، وزیر محترم راه و شهرسازی دعوت کردیم دیروز خیلی جلسه مفصل و طولانی بود آخرین خبری که خدمت شما عرض کنم تا پایان شهریور ماه ۸۰ هزار واحد تحویل مشتریان می‌شود و ما می‌خواستیم مطمئن شویم که این‌ها حداقل آب و برقشان تامین است. بعد که در جلسه حضور پیدا کردند اتفاق مثبتش این بود که دو طرف اعلام آمادگی کردند که براساس مصوبات شورای عالی مسکن که قرار شده برای انشعابات یک سوم را صندوق ملی مسکن و یک سوم را وزارت نیرو و یک سوم هم استانداری هر استان، این سه تا تامین کنند که آب و برق انجام شود. این بود که ما میخواستیم این را کنترل کنیم همه روی این توافق داشتند، ولی متوجه شدیم یک فاصله اجرایی دارد این قضیه، چرا که بعضی از معاونین وزارت راه و شهرسازی اعلام کردند ساختمان‌ها حدود ۸۰-۹۰ درصد پیشرفت دارند، ولی هنوز تکلیف آوردش تامین نشده، آن جا یک جمع بندی شد و هماهنگی شد که این اتفاق بیفتد و انشاالله واحد‌هایی که تحویل مالکین می‌شوند آب و برقشان هم برقرار باشد ضمن این که برای موضوعاتی هم که عرض کردم ادامه جلسات باید پیگیری شود که مثل منطقه ۲۲ نشود مجتمع‌های سنگینی که ساخته شده فاقد مراکزی باشد که عرض کردم؛ بنابراین الان آن مصوبه شورای عالی مسکن تمام کننده وظایف هر سه طرف است یعنی همه باید براساس آن سه طرف عمل کنند این که الان براساس آن اقدامات سه طرف دارد عملیات اجرایی هم می‌رود جلو نیاز به پیگیری و هماهنگی بیشتری دارد به نظر من می‌آید با جلسه‌ای که ما گذاشتیم معلوم شد نحوه تعامل این سه قسمت برای تامین آب و برق و خیلی ما تاکید داریم که ساختمان‌ها تکمیل تحویل خانواده‌ها شود. اگرچه به علت سختی خیلی از این خانواده ها، خیلی هایشان اصرار دارند در هر سطحی از اتمام ما تحویل دهیم، ولی می‌دانیم که این باعث دردسر زیادی برای خانواده‌ها می‌شود.

سوال: اشاره فرمودید به تصمیماتی که در نشست با وزرا داشتید برای تهیه زیرساخت‌هایی که نیاز است برای تولید واحد‌های مسکونی و این روند را فرمودید که قرار است برای حوزه‌های دیگر هم ادامه دهید، با توجه به اراده‌ای که دولت برای سرعت دادن به روند تولید مسکن در سال پیش رو فرمودند که دارند، با توجه به فرمایشاتی که وزرا داشتندو گفتگو‌هایی که در کمیسیون داشتید فکر می‌کنید که چشم انداز تولید مسکن ما در این دو سال پیش رو از دولت چگونه خواهد بود؟
شاکری: خبر خوبی بدهم، ۱۲۵ هزار واحد زمین به مردم تحویل شد، رقمی بود که وزارت راه به ما اعلام کرد، ۴۰۰ هزار تا هم تا پایان سال به مردم تحویل می‌شود به مردم تک واحدی تحویل می‌شود خودشان بسازند یک مقداری هم خود وزارت راه و دستگاه‌های مختلف دارند می‌سازند مثل توافق نامه‌هایی که با نیرو‌های مسلح داشتند بعد انبوه سازی که خودشان دارند انجام می‌دهند و خودمالکین و بازسازی بافت فرسوده، اگر این اتفاقات روی هم رفته خوب شکل بگیرد که من بیشتر تاکید می‌کنم به آن مردمی سازی یعنی زمین و تسهیلات را بدهند به خود مردم که خودشان بسازند، آن را ما اولویت اول قرار دهیم پیش بینی آماری که داده شد سرجمع این‌ها یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد در مراحل مختلف هستند و میدانید متقاضیانی که الان در صف هستند و صلاحیتشان تائید شد و قرارداد بستند کمتر از این است، این یک نکته مثبت را نشان می‌دهد که اگر دولت اهتمام ببخشد که این‌ها را تکمیل کند تمام کسانی که تقاضا کردند تا پایان دولت صاحب خانه می‌شوند و این هم تاکید ما این است که این اتفاق بیفتد. اگر این اتفاق بیفتد یک رکورد خیلی خوبی است در بازار مسکن و یک مقداری علاوه بر قانون‌های تنظیم گری که ما داریم تصویب می‌کنیم یکی هم هفته پیش تصویب شد تمام شد، عرضه مسکن هم خودش یک اقدام بسیار اساسی است و این التهاب مسکن را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد و بعد از مسکن مهر فکر می‌کنم دومین رکوردی است که اگر دولت بزند باید به او احسنت گفت. ما داریم پیگیری می‌کنیم که این اتفاق بیفتد. آخرین نکته که مردم عزیز بایدبه آن توجه کنند علیرغم این که ما تسهیلات را بالا بردیم یعنی شده ۵۵۰ تا الان من دیروز دیدم وزیر راه هم صحبت کرده که حتی بیشتر شود بازپرداخت این‌ها مسئله است یعنی صندوق ملی مسکن باید وارد شود نرخ سود این‌ها را پایین بیاورد که مردم بتوانند اقساط را بدهند این هم دومین کاری است که به شدت کمیسیون عمران دارد دنبال می‌کند. 
من از شما خواهشی هم دارم که این مصوبه اخیر مجلس تنظیم بازار اجاره بها، شورای نگهبان احتمالا تا اوایل هفته آینده برمی گرداند مجلس نظراتش را، وقتی ابلاغ شد شما در اطلاع رسانی ساده مفادش کمک کنید. مردم منتظر هستند بدانند آن جا چه اتفاقاتی رخ داده و علی الخصوص مدیریت و کنترلی که روی مشاورین املاک اعمال شده است.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی