به گزارش پایروس، معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: آنچه در بررسی برنامه هفتم مورد تاکید قرار گرفته، این است که در حوزه ماشین آلات، واحدهای نیازمندِ بازسازی برای واردات ماشین آلات از تعرفه گمرکی صفر بهره مند میشوند.
محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: در زمینه ماشین آلات و محصول نهایی صنعت چرم و کیف و کفش رشد خوبی داشته ایم.
وی به توانمندی بهره مندی از ماشین آلات داخلی در بسیاری از صنایع اشاره کرد و گفت: در ماشین آلات داخلی شاهد رشد چشمگیری بوده ایم.
برادران به روند بازسازی ماشین آلات صنعت نساجی اشاره کرد و افزود: این فرآیند با قوت در دست انجام است.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت به رشد ۱۷ درصدی تولید صنعت نساجی و صنایع وابسته براساس آمار بانک مرکزی در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: در ۶ ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۶ درصد رشد در صنعت نساجی را شاهد بودیم.
وی به صادرات کیف و کفش چرم اشاره کرد و گفت: هم اکنون در صادرات به کشور عراق با چالش مواجه هستیم هم در زمینه رفع تعهد ارزی عمدتا خود عراق اقبالی به دلار ندارد و عراقیها سعی دارند با وجه رایج خودشان و یا ریال مبادله صورت گیرد و وادار کردن فعالان اقتصادی ما به رفع تعهد ارزی چالشهایی را ایجاد کرده است.
برادران به مزیت ۱۵ درصدی دولت عراق به صادرکنندگان سایر کشورها اشاره کرد و گفت: این امتیاز و حمایتهای صادراتی دولت عراق از سایرکشورهای همسایه شامل حال تولیدکنندگان و فعال اقتصادی ایرانی نمیشود و برای رفع این چالش از وزارت امور خارجه درخواست کردیم در نشست با مسئولان کشور عراق این مشکل را حل کنند و این طور نباشد که کشورهای دیگر برای صادرات به عراق امتیازات ویژهای داشته باشند و ایران از آن محروم باشد.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت به عمق بخشی به تولید داخلی در زمینه کفش اشاره کرد و گفت: پیش از این ۵۵ درصد محصولات از مواد اولیه داخلی تولید میشد که امروز این میزان به ۷۰ درصد رسیده است به خصوص در زیره کفش و پلی اورتان که در ۲ سال گذشته وارد کننده بوده ایم نه تنها تامین کننده نیاز داخل هستیم بلکه صادرکننده هم هستیم، همچنین در زمینه چسب و چرم مصنوعی در همین نمایشگاه تنوع و محصولات جدید به چشم میخورد.
وی با بیان اینکه بر کیفیت و خدمات تولیدکنندگان تاکید داریم گفت: در دهمین نمایشگاه کیف، کفش چرم و صنایع وابسته علاوه بر طراحی و تنوع شاهد رقابت در حوزه کیفی هم بودیم و امیدواریم این روند رو به رشد صنعت چرم، نساجی و پوشاک و همزمانی این نمایشگاهها و استقبال خوب صاحبان صنایع نوید فرایند تولید، اشتغال و صادرات باشد.
برادران در پایان به نقش موثر جامعه کارگری در زمینه رشد تولید صنایع نساجی، پوشاک و چرم و کفش اشاره کرد و افزود: بیش از یک میلیون نفر عضو جامعه کارگری ۱۳ درصد اشتغال صنعتی کشور را تشکیل میدهند و اگر امروز نمایشگاهی را برگزار و محصولی را رونمایی و غرفههای مختلفی برای بازرگانان داخلی و خارجی عرضه میکنیم نتیجه زحمات جامعه کارگری در صنایعی است که صنعت ملی محسوب میشوند و در کنار جامعه کارآفرین و مهندسان و طراحان فعال هستند.