به گزارش پایروس به نقل از شبکه خبری «راشاتودی»، نیکولای شولگینوف در گفتوگو با شبکه تلوزیونی «روسیه ۱» در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا کشورهای غربی از طریق مسیرهای جایگزین هنوز نفت روسیه را خریداری میکنند، گفت این امر صحیح است.
با این وجود، وی درباره مسیرهای خاص و جایگزین مورد استفاده مشتریان غربی انرژی روسیه توضیح بیشتری ارائه نکرد.
در دسامبر ۲۰۲۲ (آذر ۱۴۰۱)، اتحادیه اروپا، کشورهای گروه هفت و متحدان آنها صادرات دریایی نفت روسیه را ممنوع و سقف قیمت ۶۰ دلاری برای هر بشکه را تعیین کردند.
بر اساس این تحریمهای جدید که از ۵ فوریه ۲۰۲۲ (۱۶ بهمن ۱۴۰۱) آغاز شد، واردات اکثر محصولات نفتی روسیه برای این کشورها ممنوع و محدودیتهای قیمتی برای فرآوردههای نفتی روسیه اعمال شد.
این گزارش میافزاید: در ماه مارس، تارنمای بلومبرگ گزارش داد برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به طور فعال گاز طبیعی مایع روسیه (LNG) را خریداری کردهاند که اسپانیا در صدر فهرست خریداران در اوایل سال ۲۰۲۳ (دی، بهمن و اسفند) قرار داشت.
واردات LNG روسیه از اسپانیا از زمان آغاز درگیری در اوکراین تا ۸۴ درصد افزایش یافته است.
اسپانیا همچنین بزرگترین واردکننده سوخت های فسیلی روسیه از یکم ژانویه تا نهم مارس سال جاری (۱۱ دی تا ۱۸ اسفند) بوده است. بلژیک و بلغارستان نیز پس از اسپانیا در این فهرست قرار میگیرند.
در اوایل ماه مه (نیمه اردیبهشت)، اتحادیه اروپا به عنوان بخشی از بسته تحریمی جدید – یازدهمین بسته تحریمی علیه روسیه – که هدف آن جلوگیری از دور زدن تحریمها علیه روسیه است، ممنوعیت ورود کشتیهای ناقض تحریمها به بنادر و آبراههای این بلوک را پیشنهاد داد.
این اقدامات جدید در صورت نهایی شدن به اتحادیه اروپا اجازه می دهد تا شرکتها و کشورهایی را هدف قرار دهد که گمان میرود به روسیه در فرار از تحریم ها کمک میکنند.
در همین رابطه جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز از این بلوک خواسته است تا واردات سوخت هندی تولید شده از نفت روسیه را ممنوع کند.
این درحالیست که نشریه پولیتیکو روز گذشته گزارش داد: تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه به دلیل اعتراض یونان و مجارستان در هالهای از ابهام قرار گرفته است.