به گزارش پایروس به نقل از ایسنا، محمدصادق قنادزاده، چهارشنبه ۱۷ خرداد در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان مرکزی اظهار کرد: در سازمان توسعه تجارت، کارگروه ویژه ای تعریف کردیم که شش اداره کل منطقهای دارد که به آنها تکلیف کردیم به صورت ویژه بشینند و عارضه ها را شناسایی کنند.
قنادزاده با بیان اینکه بخشی از عارضه ها به دلیل عدم تنوع سبد صادراتی کشور است تصریح کرد: وقتی که آمار صادرات را نگاه میکنیم ۸۳ درصد کالاها مربوط به صنایع پتروشیمی و صنایع فلزی هستند.
وی با انتقاد از کم بودن مقاصد صادراتی نیز گفت: پنج تا شش کشور مقصد صادراتی ما هستند که کشورهای همسایه هستند. اخیرا کشور عراق قوانین سختگیرانهای در زمینه واردات اعمال کرده است و ممکن است با این رویه بازار عراق را از دست بدهیم. کشور ازبکستان نیز قوانین جدید در حوزه پنبه و پارچه اعمال کرده است که سطح روابط تجاری را به حداقل رسانده است. ما باید به کشورهای اوراسیا نیز توجه بیشتری نسبت به قبل داشته باشیم.
معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: ۵۰ عنوان نمایشگاه بین المللی برنامه ریزی شده که ۵۰ درصد منابع مالی مورد نیاز این نمایشگاهها با حمایت ما تامین می شود و ظرفیت مناسبی را برای صادرکنندگان ایجاد میکند.
قنادزاده با تاکید بر اینکه باید کار ویژه ای کنیم و دفاتر ما در کشورهای مختلف در حال برنامهریزی هستند گفت: ضعف بعدی ما عدم توجه جدی به حوزه سرمایه گذاری خارجی و خدمات است. در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی اقدامات جدی انجام نشده درحالی که حوزه خدمات ۷۰ درصد صادرات برخی کشورها را به خود اختصاص داده است.
معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: ما اولین کاری که برای این منظور انجام دادیم شناسنامه دار کردن خدمات و استفاده از تعهدات ارزی است. در حوزه خدمات، شیوهنامهها را اصلاح کردیم و تعدادی از مشوقها را به شرکتهای دارای ارزش افزوده بیشتر در صادرات معرفی کردیم.
وی با اشاره به رایزنان بازرگانی در کشورهای مختلف گفت: رایزنان بازرگانی، سفیران تجاری ما در کشورهای هدف هستند و رفع موانع و مشکلات صادرکنندگان را برعهده دارند. اکنون در بیست کشور رایزن بازرگانی داریم که ظرفیت های بینظیری هستند. ما تلاش داریم که نشستی برای برقراری ارتباط بین رایزنان و استانداران برگزار کنیم و به صورت مجازی این نشست ها را برگزار خواهیم کرد.
قنادزاده با اشاره به وجود بیش از چهل مرکز تجاری ایران در کشورهای مختلف جهان تصریح کرد: این مراکز مجوز خود را از ما میگیرند ولی توسط بخش خصوصی اداره میشوند و در طول مدت فعالیت خود سوابق تجاری مثبتی بر جای گذاشتهاند.