رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: میزان صادرات فرش دستباف به حداقل میزان خود در سالهای اخیر رسیده و از ارقام صادراتی دو میلیارد دلاری به ۵۵ میلیون دلار کاهش یافته است.
به گزارش پایروس ، حسین سلاحورزی، در همایش توسعه تجارت فرش و صنایع دستی گفت: این موضوع که با وجود ارزآوری بالای حوزه صنایع دستی و فرش، میزان صادرات در این حوزه به حداقل میزان خود در سالهای اخیر رسیده و از ارقام صادراتی دو میلیارد دلاری به ۵۵ میلیون دلار کاهش یافته، نیازمند آسیبشناسی جدی است.
او افزود: اگرچه تحریمها بر کل صادرات کشور و از جمله صادرات این بخش، اثرگذار بوده است اما اصلیترین عامل اثرگذار، نحوه سیاستگذاریها از جمله اعمال سیاست رفع تعهد ارزی است که باعث شده در سال ۱۴۰۲ با تراز تجاری منفی ۱۲ میلیارد دلاری در صادرات غیرنفتی مواجه شده و پیشبینی تراز تجاری منفی ۱۷ میلیارد دلاری تا پایان سال داشته باشیم.
سلاحورزی تأکید کرد: اگر سیاستگذاران علاقهای به یادگیری علم اقتصاد ندارند، دستکم از روند گذشته بازار درس بگیرند و در نحوه سیاستگذاریهای صادراتی خود تجدید نظر کنند.
او گفت: در پنج دهه اخیر صنایع دستی و فرش ایران جزو ارز آورترین محصولات ایرانی بودهاند تا جایی که این بخش در دوره جنگ هم از منابع اصلی تأمین ارز کشور بوده است.
رئیس اتاق ایران بیان کرد: در اقتصادی که مهمترین ضعف آن خام فروشی است، ناگفته پیداست که توجه به صنایع دستی و فرش، به عنوان حوزهای با بالاترین ارزش افزوده و اشتغالزایی، تا چه اندازه مهم است.