به گزارش پایروس به نقل از اسپوتنیک، “نالدی پاندور” روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری گفت:” ما از رهبران ۲۳ کشور ابراز علاقه رسمی در مورد پیوستن به بریکس را دریافت کرده ایم و حتی درخواست های غیررسمی بیشتری درباره احتمال عضویت در بریکس نیز بوده است”.
الجزایر، آرژانتین، بنگلادش، بحرین، بلاروس، بولیوی، کوبا، مصر، اتیوپی، هندوراس، اندونزی، ایران، قزاقستان، کویت، مراکش، نیجریه، فلسطین، عربستان سعودی، سنگال، تایلند، امارات متحده عربی، ونزوئلا و ویتنام از جمله این کشورها هستند.
نالدی افزود: “علاقه بالا موید جایگاه بریکس به عنوان یک سازمان پیشرو در دفاع از منافع کشورهای جنوب جهانی است”.
در سال ۲۰۲۲، بریکس اعلام کرد که تعداد کشورهای عضو را افزایش خواهد داد تا این سازمان فراگیرتر شود. حداقل ۱۹ کشور از جمله آرژانتین، ایران، الجزایر، تونس، ترکیه، عربستان سعودی و مصر تمایل خود را برای پیوستن به این بلوک اقتصادی ابراز کرده اند.
همانطور که مزووکیله ماکتوکا سفیر آفریقای جنوبی در مسکو گفت، همه اعضای بریکس از گسترش آن استقبال می کنند، اما لازم است که نحوه پذیرش اعضای جدید مشخص و این موضوع باید به طور جمعی تصمیم گیری شود.
امروز بریکس برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی را متحد می کند. در ابتدای سال جاری ریاست این سازمان از چین به آفریقای جنوبی منتقل شد و تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت و سپس به کشور بعدی منتقل می شود.
در ماه ژوئیه، دفتر رئیس جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد که رهبران چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی در اجلاس بریکس که به صورت حضوری در ۲۲ تا ۲۴ آگوست در ژوهانسبورگ برگزار می شود، شرکت خواهند کرد. روسیه توسط سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه، نمایندگی خواهد شد. ولادیمیر پوتین تصمیم گرفت در قالب ویدئو کنفرانس در این اجلاس شرکت کند.