به گزارش پایگاه خبری اقتصاد ایران و روسیه به نقل از برنا، رئیس سازمان توسعه تجارت تانزانیا با رئیس اتاق ایران دیدار کرد. وی هدف از سفر خود به ایران که را در راس یک هیات اقتصادی صورت گرفته، رایزنی با مقامات ایرانی و شناسایی زمینههای همکاری تجاری و سرمایهگذاری بین دو کشور عنوان کرد.
در این دیدار غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران توسعه مناسبات با کشورهای آفریقایی را یک استراتژی راهبردی دانست و گفت: علیرغم این نگاه ویژه، متاسفانه سطح روابط ایران با این منطقه نامطلوب بوده و باید اصلاح شود.
وی با اشاره به اینکه تانزانیا یک موقعیت استراتژیک در آفریقا دارد که مسیری برای دسترسی به بازار شرق آفریقاست، افزود: اقتصاد تانزانیا، کشاورزی محور بوده و به همین دلیل امکان همکاری بین ایران و تانزانیا وجود دارد؛ چراکه محصولات دو کشور مکمل هستند و این نقطه قوتی برای تقویت روابط بین دو کشور به شمار میآید.
رئیس اتاق ایران به توانمندیهای تکنولوژیکی معدنی در ایران اشاره کرد که با توجه به معادن غنی موجود در تانزانیا امکان همکاری بین دو کشور در این زمینه وجود دارد.
شافعی، همکاری در بخش شیلات و ماشینآلات کشاورزی را نیز ممکن دانست که البته به باور او برای تقویت این همکاریها لازم است ابتدا موانع موجود را شناسایی و برطرف کنیم ک اولین مانع در این مسیر، حملونقل است.
رئیس اتاق ایران شناخت و کسب آگاهی لازم بخشهای خصوصی دو کشور از یکدیگر را ضروری خواند و تاکید کرد: باید شرایطی مهیا شود تا سطح آگاهیها از یکدیگر بیشتر شود. در این وادی تداوم جلسات و تبادل هیاتها توصیه میشود.
وی در عین حال حضور شرکتهای خدمات فنیومهندسی ایرانی در تانزانیا با توجه به نیاز این کشور به ایجاد و تقویت بخشهای زیرساختی را پیشنهاد داد و گفت: این شرکتها برای انکه بتوانند در مناقصات مربوط به پروژههای خدمات فنیومهندسی تانزانیا، شرکت کنند، باید ضمانتنامههای موردتایید را به کشور مقابل ارائه دهند که امروز در روند تعریف شده، موانعی وجود دارد، چنانچه این مشکلات حل شود، ایرانیان میتوانند در این مناقصهها مشارکت کنند.
لطیفه خمیس، رئیس سازمان توسعه تجارت تانزانیا نیز در تایید آنچه رئیس اتاق ایران مطرح کرد، هدف از این سفر را مذاکره با طرفهای ایرانی و شناسایی زمینههای همکاری مشترک و در نهایت امضای تفاهمنامه همکاری بین دو کشور عنوان کرد و گفت: به دلیل پیشرفتهایی که ایران در حوزه ماشینآلات کشاورزی داشته، علاقهمند به همکاری در این حوزه با طرف ایرانی هستیم. البته در این بین توسعه سطح مناسبات در سایر حوزهها که امکانپذیر باشد را پیگیری خواهیم.
به عقیده وی، برای توسعه مناسبات تجاری و سرمایهگذاری، ضرورت دارد به کمک دولتها، بسترسازی کنیم و مسیر را برای فعالیت بخشهای خصوصی هموار سازیم.
در این نشست طرف تانزانیایی پیشنهاد داد تا هیاتی از اتاق ایران به این کشور سفر کند تا فعالان اقتصادی ایرانی از نزدیک توانمندیهای این کشور را شاهد باشند.
در ادامه تشکیل اتاق مشترک تانزانیا و ایران، راهاندازی سفارت تانزانیا در تهران، حذف یا کاهش متقابل تعرفههای ترجیحی، انعقاد تفاهمنامه بانکی برای تسهیل مناسبات مالی بین ایران و تانزانیا، تسهیل دو طرفه در فرآیند صدور روادید تجاری، از سوی مسعود برهمن، رئیس اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا پیشنهاد شد.
در نهایت مقرر شد برای تهیه یک سند همکاری بین دو طرف، معاونت بینالملل اتاق ایران با طرفی که از سوی سازمان توسعه تجارت تانزانیا معرفی میشود همکاری کنند.