امروز ۱۲ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

۲۰۲۳ پرتنش‌ترین سال برای دولت جو بایدن

۲۰۲۳ پرتنش‌ترین سال برای دولت جو بایدن

به گزارش پایگاه خبری پایروس؛کارشناسان «سیاست بایدن» در موضوع جنگ روسیه و اوکراین را «شکست تمام عیار» خواندند و یا بر این باورند که رویکرد وی نسبت به خاورمیانه، تنها دشمنان را «بی پروا» کرده است. در همین حال، لیزا دفتری کارشناس امور خاورمیانه و سردبیر پایگاه خبری «The Foreign Desk»، سیاست خارجی دولت بایدن را «افتضاح و آسیب‌زا» خواند.

ربکا کوفلر تحلیلگر ارشد اطلاعات نظامی آمریکا گفت: «سیاست خارجی دولت بایدن به طور اساسی جهان را تکان داد، در حال حاضر ۲ جنگ داریم که هر لحظه ممکن است تشدید شود.»

وی با طرح این سوال که «چرا این‌ها اتفاق می‌افتد؟»، اظهار داشت: به دلیل آنکه دستگاه بایدن در سیاست خارجی «بی کفایتی» کامل از خود نشان داده است.

جوئل روبین یکی از مقامات سابق وزارت امور خارجه آمریکا ۱۲ ماه گذشته را به عنوان «سالی به واقع سخت برای جهان» با «درگیری‌ها و جنگ‌های زیاد» توصیف کرد.

به گفته روبین، فراز و نشیب‌های سیاست خارجی دولت بایدن سال «جالبی» را برای سیاست خارجی ایجاد کرد و در این گزارش فاکس‌نیوز به برخی از برجسته‌ترین نمونه‌ها اشاره شده است:

جنگ در خاورمیانه

پس از حمله حماس در هفتم اکتبر (۱۵مهر) به اسرائیل [در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغالگری این رژیم]، «دولت بایدن به طور کامل از اسرائیل حمایت و همچنان ادعا کرد که این رژیم حق دارد از خود دفاع کند، موضعی که توسط متحدانش از جمله فرانسه و انگلیس تکرار شد.»

این درحالیست که با اعتراضات گسترده علیه جنگ و درخواست‌ها برای اینکه ایالات متحده نه تنها بر آتش‌بس پافشاری کند، بلکه به تأمین مالی ارتش اسرائیل پایان دهد، این حمایت قوی [آمریکا از رژیم صهیونیستی] در سطح جهانی محبوبیتی پیدا نکرد.

از سوی دیگر، حمایت بایدن از اسرائیل به سرعت باعث ایجاد شکاف در حزب او شد و تعداد نظرسنجی‌ها در میان رای دهندگان جوان و مسلمان نیز به شدت کاهش یافت.

حمایت از اوکراین

بر اساس این گزارش، راهبرد ایالات متحده در جنگ اوکراین و روسیه و پشتیبانی از کی‌یف از حمایت گسترده‌ای [در این کشور] برخوردار بود.

اما با ورود جنگ به سال دوم، این موضع ایالات متحده تزلزل پیدا کرد، به دلیل آنکه ضدحمله «غلو آمیز» اوکراین نتوانست دستاوردهای وعده داده شده را به همراه داشته باشد و در نتیجه ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین مجبور شد در تلاش برای نشان دادن نتایج، تاکتیک‌های خود را تغییر دهد.

در همین حال، برخی از نمایندگان در کنگره آمریکا با مشاهده انباشته شدن بدهی‌ها، به تدریج نسبت به طول مدت درگیری [اوکراین] ابراز نگرانی کردند. جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان در مسیر مخالفت با ارائه کمک‌های اضافی به کی‌یف، آن را مشروط به تغییر سیاست‌های مهاجرتی کرده‌اند و خواهان سخت‌گیری بیشتر در این مورد هستند.

تلاش چین برای نظم نوین جهانی

بر پایه این گزارش، سال ۲۰۲۳ با ۲ جنگ بزرگی که به همراه داشت، تعریف اما همچنان به عنوان نقطه‌ای حساس در روابط ایالات متحده و چین قلمداد خواهد شد.

بایدن و شی جین پینگ رئیس‌جمهوری چین سرانجام در اقدامی بزرگ در جهت عادی‌سازی روابط در ایالات متحده دیداری رو در رو برگزار کردند.

رهبران دو کشور توافق کردند که با تجارت «فنتانیل» مقابله کنند و گفت‌وگوهای نظامی و بحث‌های رسمی درباره فناوری هوش مصنوعی را از سر بگیرند.

این دستاوردها با تلاش‌های چین از جمله برای تقویت گروه «بریکس» و حادثه ورود بالن‌های چینی به حریم هوایی آمریکا در ابتدای سال میلادی، مورد بحث قرار گرفت.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی