امروز ۶ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

جاذبه‌های تماشایی روستای وردیج


به گزارش پایگاه خبری ایران و روسیه به نقل از سلام نو، با ورود به جاده وردیج و واریش و پیش‌روی در آن به تابلوی «خیابان شهید وردیجی» می‌رسید که نشانه ورودی اولین روستای این مسیر یعنی روستای وردیج است. وردیج بزرگ‌ترین روستای حریم شمال غرب تهران به شمار می‌رود و باغ های وسیع گردو، سیب، خرمالو، توت و شاتوت منظره زیبایی را در آن به وجود آورده‌اند. خانه‌های روستاییان در جنوبی‌ترین بخش قرار دارد که پنجره‌های شکسته تعداد زیادی از آنها، خالی از سکنه بودنشان را نشان می‌دهد. در میان خانه‌های اهالی و بومیان، ویلاهای بزرگ و کوچک و رنگارنگی وجود دارند که حکایت از تخریب تدریجی بافت سنتی روستا دارند.

روستای وردیج از زیباترین مناطق ییلاقی شهر تهران است که در شمال غرب پایتخت قرار دارد. این روستا به‌همراه روستای واریش، زیر مجموعه بخش کن و سولقان هستند و در محدوده منطقه ۲۲ شهر تهران قرار می‌گیرند. شهر تهران به‌دلیل قرار گرفتن کوه‌های مرتفع در آن، ظرفیت‌های برجسته‌ای برای گردشگری در محیط کوهستانی دارد. روستای وردیج بزرگ‌ترین روستای شمال غرب تهران نیز است.

جاذبه‌های تماشایی روستای وردیج تهران

برای علاقه‌مندان کوهنوردی، روستای وردیج به‌دلیل قرار گرفتن در مسیر دسترسی به قله لیچه و ارتفاعات پهنه حصار، جالب توجه است. آب و هوای دلپذیر این روستا و دسترسی سریع به آن از دل شهر تهران، روستای وردیج را به مقصد گردشگری محبوب برای ساکنان پایتخت تبدیل می‌کند. از طرف دیگر، جاذبه گردنه ارواح سنگی در مسیر دسترسی به روستای وردیج، گردشگران زیادی را به این منطقه می‌کشاند.

در روستای وردیج و اطراف آن، باغ‌های سرسبز، رودخانه خروشان، کوه‌های بلند و دره‌های عمیق وجود دارند. بیشتر باغ‌های این روستا را باغ‌های گردو، سیب، خرمالو، توت و شاتوت تشکیل می‌دهند. چشمه‌ها و رودخانه روستای وردیج، آب لازم برای آبیاری این باغ‌ها را تامین می‌کنند.

برای بسیاری از پایتخت نشینان، سفری یک روزه به منطقه‌ای با هوای پاک و طبیعت سرسبز، بسیار ضرورت دارد. روستای وردیج در منتهی‌الیه غربی تهران واقع شده است و به‌دلیل قرار گرفتن در مسیر بادهای غرب به شرق تهران و ارتفاع زیاد، از آلودگی‌های شهر، در این روستا خبری نیست.


گرچه روستای وردیج در حدود ۵۵۰ نفر سکنه دارد، به‌دلیل سرمای شدید این منطقه در نیمه دوم سال و قطع ارتباط مسیر آن با تهران در مواقع بارش‌های شدید برف، تعدادی از ساکنان آن در این زمان در روستا نیستند. خانه‌های روستایی در بخش جنوبی این روستا قرار گرفته‌اند و با وجود محدودیت بالا برای ساخت‌وساز در این منطقه، وجود برخی ویلاهای نوساز، بافت قدیمی روستای وردیج را دستخوش تغییر کرده‌اند.


دامنه ی ارواح سنگی

یکی از دلایل نام گذاری روستای وردیج با عنوان روستای ارواح سنگی، وجود دامنه ی ارواح سنگی یا آدمک حاجیان در آن منطقه است. دامنه ی ارواح سنگی یا آدمک حاجیان بعد از روستای وردیج قرار دارد. در این منطقه سنگ هایی وجود دارند که شکل های خاص آن ها باعث متمایز شدن این روستا شده اند. هر یک از سنگ ها به صورت طبیعی شکل و طرح عجیبی به خود گرفته اند. با نگاه کردن به هر یک از سنگ ها تصویری از حیوان و یا جمجمه ی انسان برایتان تداعی می شود.

جاذبه‌های تماشایی روستای وردیج تهران

مردم بومی این منطقه می گویند که این سنگ ها در گذشته جاندارنی بودند که به سنگ تبدیل شده اند. اما به گفته ی زمین شناسان این سنگ های عجیب حاصل سال های طولانی فرسایش توسط آب و باد هستند. برخی دیگر نیز می گویند در گذشته در این منطقه قلعه ای وجود داشته که با گذر زمان تخریب شده و این سنگ ها بقایای آن قلعه ی تاریخی هستند.


آبشار لت مال

آبشاری به نام لت مال در روستای وردیج وجود دارد که نام آن یعنی مالیده شدن و این نام آبشار دلیلی بر مالیده شدن آب بر روی سنگ و سنگ ها می باشد. رودخانه های فصلی این منطقه تنها از اواسط زمستان تا اواخر بهار در جریان هستند و منظره ی جالبی را برای این به وجود می آورند.

برای رسیدن به آبشار لت مال حدود یک ساعت پیاده روی از جاده اصلی لازم است. این آبشار از سه آبشار تشکیل شده که زیبایی خاصی را به وجود آورده اند. شنیدن صدای برخورد آب بر روی سنگ ها می تواند نهایت لذت و آرامش را برای کسانی که به این منطقه سفر کرده اند فراهم بیاورد.

جاذبه‌های تماشایی روستای وردیج تهران

ارتفاعات پهنه حصار

در منطقه روستای وردیج در تهران رشته کوه و قله ای وجود دارد که در ارتفاعات بخش کن به در ارتفاع ۳۳۷۵واقع شده و رودی از دامنه ی شرقی این کوه سرچشمه می گیرد که در مسیر خود آبشار سنگان را می سازد و در نهایت به رود کن می ریزد.

این رشته ‌کوه میان جاده سولقان و چالوس”>جاده چالوس قرار دارد و از شمال به شهرستانک، از غرب به روستای خور و چالوس”>جاده چالوس، از شرق به دهکده سنگان و جاده سولقان و از جنوب به منطقه واریش و وردآورد می رسد. بلندترین قله این رشته کوه “پهنه سار” است که”پهن حصار” و “پشته بند” و “گندم چال” هم نامیده می شود.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی