به گفته وی، به واسطه قدرتی که تولیدکنندگان بالادستی و شرکتهای خصولتی فولادی دارند، به طور قطع میتوان گفت میزان عوارض صادراتی را تغییر خواهند داد.
کارشناس صنعت فولاد اظهار داشت: وضعیت به گونهای شده که قیمت آهن اسفنجی یک هفته ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان بود و هفته بعد، ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان معامله شد. در واقع در عرض یک هفته این محصول حدود ۲ هزار تومان افزایش پیدا کرده و این اتفاق تنها در ایران رخ میدهد. از سوی دیگر، این محصول یک هفته، بیش از ۱۱۰ هزار تن عرضه میشود و این درحالیست که هفته بعد تنها ۵۹ هزار تن عرضه میشود که بر همین اساس، میتوان گفت دلیل تمام این اتفاقات، عرضه مهندسی شده است.
امینی تصریح کرد: همچنین محصول شمش که ۱۹ هزار و ۸۰۰ تومان در بازار عرضه میشد، در حال حاضر حتی با قیمت ۲۱ هزار تومان هم پیدا نمیشود. با تداوم این روند، نرخ محصولات کارخانجات ذوبی و نوردی افزایش یافته و در نتیجه، منجر به رشد قیمت محصولات نهایی خواهد شد.
وی افزود: در این راستا، میتوان گفت مجموعه کاملی از فولادیها، وزیر و امثال آن وجود دارد که عرضه را کنترل میکنند. بورس کالا مانند یک اتاق بازرگانی شده که هر چیزی از طرف وزارتخانه اعم از میزان عرضه و قیمت محصولات مطرح شود، بورس آن را انجام میدهد.
کارشناس صنعت فولاد با بیان اینکه در حال حاضر رقابتها در بورس کالا بر اساس عرضه و تقاضا صورت نمیگیرد، خاطرنشان کرد: در واقع با وجود اینکه اکثر کارخانجات فولادی به مواد اولیه مانند آهن اسفنجی نیاز دارند، بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل عرضه مهندسی شده، تولیدات خود را همیشه عرضه نکرده و یا کمتر از گذشته عرضه میکنند.