به گزارش پایروس به نقل از ایکنا، جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، در مراسم افتتاحیه واحد کاتالیست (RCD) که امروز، ۱۲ مهر، در سالن اجتماعات پاایشگاه برگزار شد، انجام این پروژه مهم در کشور را اقدامی تحسین برانگیز و اقدامی بزرگ برشمرد و اظهار کرد: زمانی که واحد RCD در پالایشگاه اصفهان به عنوان واحد کیفیسازی نفت کوره انتخاب شد، سؤال این بود که ۱۵۰۰ تن کاتالیست را چگونه می توان تولید کرد، اما مجموعه پالایشگاه نفت امام خمینی(ره) شازند با کمک صنعت نفتی کشور توانست این اقدام را انجام داده و در این عرصه پیشرو باشد.
وی با اشاره به این مطلب که تولید کاتالیست RCD در پالایشگاه شازند دستاوردی ارزشمند محسوب شده که توانست تحریمها را شکسته و از آن فرصتی برای پیشرفت در این زمینه خلق کند، یادآور شد: دشمن ما را از این محصول محروم کرده بود، اما با استفاده از منابع ثانوی این نیاز کشور رفع شد.
سالاری با اشاره به توسعه حوزههای دانشبنیان در کشور، ادامه داد: با قرار گرفتن دانش، پژوهش و صنعت در کنار هم، کاتالیست که میتوانست پاشنهآشیل کشور باشد تولید و افتخاری دیگر برای نظام به ارمغان میآورد. با تولید این محصول، دستاوردی بومیسازی شده را در کشور شاهدیم. این محصول حتی در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی وارد و با شرکتهای بزرگ جهان در رقابت است و بدون شک بنزینی با استفاده از کاتالیستهای ایرانی با کیفیتتر از قبل تولید خواهد شد.
معاون وزیر اضافه کرد: تولید کاتالیست RCD در کشور اقدامی اقتصادی و مثبت است که از سوی شرکتهای دانشبنیان صورت گرفت. همچنین واحدهای دیگری نیز در آینده افتتاح و به بهرهبرداری خواهند رسید.
فناوری، مؤلفه قدرت است
عظیم کلانتری، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت ایران، نیز انجام این کار را نتیجه همکاری مناسب در زنجیره تکمیل فناوری دانست و اضافه کرد: توسعهدهندگان دانش و شرکتهای دانشبنیان در قالب واسطه بین صنعت و پژوهشگاه در قالب قرارداد ۱۰ ساله در این رابطه با یکدیگر همکاری داشته و امیدست در قالب این همکاری تجربه و اتفاقات خوبی شاهد باشیم.
وی با بیان این مطلب که تمام مدیران و کارشناسان در گروههای مختلف در تولید کاتالیست نقش داشته و حمایت ویژه از سوی شرکت پالایش و پخش باعث تولید نمونهای موفق در کشور شد، اظهار کرد: مدل ارائه شده در پژوهشگاه صنعت را میتوان برای سایر کاتالیستها در نظر گرفت و قرار براین است که این الگو در واحدهای دیگر نیز به بهرهبرداری برسد.
کلانتری با ذکر به این مطلب که پالایشگاه شازند نگاه تحولی و ریسکپذیر دارد، بیان کرد: فناوری، مؤلفه قدرت است و بدون تردید وجود منابع به تنهایی پاسخگو نیست. با وجود سرمایه انسانی حاذق از جمله نخبگان عملیاتی، دانشگاهی و تجربی توانستند اقدامی مهم با ظرفیتی بالا را رقم زنند و در کنار هم قرار گرفتن سرمایهها و همافزایی نیروها میتوان انتظار کارهای بزرگتری داشت. براین اساس، به دنبال آن هستیم که شبکه دانشی را در کنار پژوهشگاه در راستای رشد و توسعه ببشتر احداث کنیم.