امروز ۱۲ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تصویب قطعنامه ضد ایرانی در پارلمان اروپا

پارلمان اروپا به بهانه حمایت از مسائل حقوق بشری قطعنامه ای را تصویب کرد که به آنچه به گفته آنها «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» نامیده شده ،محکوم شده است .

به گزارش پایروس به نقل از آرمان ملی؛ پارلمان اروپا به بهانه حمایت از مسائل حقوق بشری قطعنامه ای را تصویب کرد که به آنچه به گفته آنها «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» نامیده شده ،محکوم شده است .

در این قطعنامه که با ۵۱۶ رای موافق، ۴ رای مخالف و ۲۷ رای ممتنع به تصویب رسید، آنچه «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» نامیده شده محکوم و از اتحادیه اروپا خواسته شده که یک راهبرد مشترک را برای مقابله با این سیاست ادعایی از طریق تشکیل یک گروه ضربت اتخاذ کند.

در قطعنامه یادشده قانون‌گذاران اروپایی با طرح مطالب مداخله‌جویانه در امور داخلی ایران، آزادی محکومان امنیتی را خواستار شدند. این قطعنامه بر لزوم آزادی بی‌قید و شرط کامران قادری و مسعود مصاحب نیز تاکید کرده است که خرداد ماه گذشته به دلایل انسان‌دوستانه آزاد شدند.

قانون‌گذاران اروپایی همچنین در تداوم مواضع خصمانه علیه ایران، درخواست افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا و همچنین تحریم رئیس جمهوری ایران را تکرار کرده اند.

آن‌ها دی‌ و اسفند پارسال نیز اغتشاشات و مسمومیت دختران دانش‌آموز ایرانی را بهانه کرده و قطعنامه‌هایی را با هدف اعمال فشار بر ایران و افزودن نام سپاه به فهرست سازمان‌های تروریستی تصویب کردند.

گفتنی است که تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب می‌شود و اتخاذ تصمیم‌ نهایی با شورای اروپاست. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت، تصمیم‌گیری می‌کند. در واقع قطعنامه‌های پارلمان اروپا سندی غیر الزام‌آور است و نمی‌تواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند.

جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا به ویژه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده بود. مقامات کشورمان با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار می‌رود، هشدار داده‌اند که تحریم آن اقدامی غیرقانونی است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر در گفت‌وگو با جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از رویکرد نسنجیده و نادرست قانون‌گذاران اروپایی بشدت انتقاد و تصریح کرده بود: ما بارها گفته ایم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.

وی با بیان اینکه اقدام پارلمان اروپا در اتهام تروریستی خواندن این نهاد امنیت آفرین، به نوعی شلیک به پای خود اروپاست، درباره واکنش قانونی و قوی مجلس شورای اسلامی ایران، به پارلمان اروپایی هشدار داد و گفت که آنها باید به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشت و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیر دوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد. در هر صورت پاسخ و واکنش، متقابل خواهد بود.

پارلمان اروپا به بهانه حمایت از مسائل حقوق بشری قطعنامه ای را تصویب کرد که به آنچه به گفته آنها «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» نامیده شده ،محکوم شده است .

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی