به گزارش پایروس به نقل از صدا و سیما، بر اساس قانون پایان تیر ماه آخرین فرصت برای تعیین قیمت محصولات اساسی کشاورزی است، حکم کلی که استثنایی هم برای آن پیش بینی نشده، اما شورای قیمت گذاری در تعیین قیمت محصولات اساسی کشاورزی تاخیر یک هفتهای داشته است.
هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران: در خصوص قیمت گذاری سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در جلسات کمیسیونهای تخصصی به توافق رسیده بودیم و قیمتها مشخص شده بود، فقط مانده بود که در جلسه صحن علنی شورا مطرح و رای گیری شود و توسط رئیس شورا اعلام گردد.
سازمان برنامه و بودجه که تعهدات پرداختی خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی را بر عهده دارد، خود یکی از اعضای شورای قیمت گذاری است.
معاون فنی سازمان برنامه و بودجه کشور میگوید: ما برای تامین منابع، بحثهایی داریم باید منابع را تامین بکنیم که عمدتا از منابع هدفمندی سازی یارانهها است و احیانا در بعضی از موارد هم بحثهای کارشناسی بشود، کمیسیونهایی برگزار شده و یک جلسه اصلی هم تشکیل شده که در ادامه تکمیل میشود.
هر چند تعیین قیمت در سالهای گذشته هم با تاخیر مواجه بوده، اما کشاورزان در تولید خود ثابت قدم بودند.
هاشمی: به میزان کلی که سال گذشته گندم خریداری شده بود الان ما ۳۰ درصد افزایش داریم که این نشان دهنده تلاش کشاورزان است، امروز ما ۵۰ درصد تعهدات پرداخت وجه گندم را که در بند ۴ شورای قیمت گذاری که در حکم مصوبات هئیت دولت است باید صدردصد تخصیص داده میشد و در عرض ۲۴ ساعت پرداخت میشد، الان ۵۰ درصد را پرداخت کردیم.
هاشمی در ادامه گفت: نماینده سازمان برنامه و بودجه ماهیت شورا را برد زیر سئوال وفرمودند شورا باید در حکم مشورتی عمل بکند نه تصمیم گیر.
معاون فنی سازمان برنامه و بودجه کشور: آن جلسه یک جلسه مشورتی است ممکن است اعضا خیلی نظرات بدهند، جمع بندی این است که اعضا رای گیری میکنند و رای هر چه باشد با تایید وزیر جهاد کشاورزی قابل ابلاغ است و سازمان برنامه و بودجه وظیفهای در تعیین نرخ خرید تضمینی ندارد.
این شورا چه مشورتی باشد چه تصمیم گیر، چشم کشاورز به نتیجهی خروجی این جلسه است تا برای تولید جدید برنامه ریزی کند.