امروز ۲۹ آبان ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تاثیر کاهش فعالیت نفتی بر اقتصاد عربستان

نفت عربستان

به گزارش پایروس به نقل از ایسنا، آمار رسمی نشان داد فعالیت نفتی عربستان سعودی در سه ماهه سوم امسال نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲، به میزان ۱۷.۳ درصد کاهش داشت و با وجود رشد ۳.۶ درصدی بخش غیرنفتی و رشد ۱.۹ درصدی فعالیت دولتی، باعث کاهش رشد کلی تولید ناخالص داخلی واقعی شد.

پیش‌بینی شده است رشد تولید ناخالص داخلی این کشور که بزرگترین صادرکننده نفت در جهان است، در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال میلادی گذشته، به شدت کند شده و به ۰.۰۳ درصد می‌رسد و با فاصله ناچیزی، از رکود اجتناب می‌کند. همچنین کسری بودجه معادل دو درصد تولید ناخالص داخلی برای عربستان سعودی پیش بینی شده است.

عربستان سعودی در ژوئیه، کاهش تولید اضافی یک میلیون بشکه در روز را به اجرا گذاشت و صادرات نفت این کشور به ۹ میلیون بشکه در روز رسید. تولید نفت این کشور اکنون حدود یک میلیون بشکه در روز کمتر از میانگین تولید در یک دهه گذشته است و به نظر می‌رسد تا پایان امسال، در همین سطح می‌ماند.

رشد اقتصادی عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲، به حدود ۹ درصد رسیده بود که سریع‌ترین نرخ رشد در میان کشورهای گروه ۲۰ بود و تحت تاثیر تولید بالاتر و افزایش قیمت نفت حاصل شد. تولید ناخالص داخلی این کشور سال گذشته برای نخستین بار از مرز یک تریلیون دلار عبور کرد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، بانک جهانی برآورد کرده است که اقتصاد عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳، به میزان حدود یک درصد، رشد منفی پیدا می‌کند.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی