مهدی سیف تبریزی، پژوهشگر مسائل روسیه و اوراسیا در گفتگو با اسپوتنیک گفت: به نظر میرسد با تغییر رهبری در ایالات متحده و روی کار آمدن ترامپ با رویکردی کاملا منفی نسبت به جنگ اوکراین، اتحادیه اروپا و دمکراتهای آمریکا که در سه سال گذشته از هر عملی درجهت فرسایشی شدن جنگ اوکراین استفاده کردند تا از این طریق دست به تضعیف مسکو بزنند.
سیف گفت، اما تغییر دولت در ایالات متحده و آمدن شخصی همانند ترامپ که دیدگاهی کاملا منفی نسبت به هزینه کرد ایالات متحده در جنگ اروپا دارد، میتواند آینده کاملا متفاوتی را برای اتحادیه اروپا و زلنسکی رقم بزند.
به نظر میرسد غرب جمعی بر اساس بهانهای اثبات نشده همچون حضور سربازان کره شمالی در خط مقدم جنگ با نیروهای اوکراینی تصمیم گرفتند تا مجوز حمله به عمق خاک روسیه را به اوکراین با سلاحهای دوربرد غربی بدهند تا از این طریق چند هدف را برآورده کنند.
تلاش در جهت تهاجم به عمق خاک روسیه و هدف قرار دادن پایگاه های نظامی و زیرساختهای حیاتی این کشور در جهت کمک و پشتیبانی نیروهای اوکراینی در منطقه کورسک. اوکراین و غرب برای ورود به هرگونه مذاکره صلح با روسیه احتیاج به یک برگ بازی بر سر میز مذاکره با طرف روس خود دارند. حمله به منطقه کورسک از ابتدا با این هدف آغاز شد ولی شرایط میدانی به هیچ عنوان مطابق میل طرف غربی پیش نرفت و در حال حاضر طرف روس در حال بازپسگیری زمینهای خود قرار دارد از همینروی کییف و بروکسل در تلاش هستند تا از هر طریق ممکن این منطقه را در چند ماه آینده و هرگونه مذاکره صلح احتمالی در اختیار نگه دارند.
صدور مجوز حمله موشکی دوربرد به روسیه قبل از روی کار آمدن ترامپ میتواند اقدامی از سوی حزب دموکرات برای به حداکثر رساندن تنش در روابط بین غرب و روسیه و ایجاد مانع برای هرگونه توافق احتمالی بهمنظور پایان سریع جنگ در اوکراین باشد.
در این حالت که خواست غرب ایجاد حداکثر خسارت و هزینه به خصوص در حوزه پالایشگاهها و پایانههای صدور انرژی است روسیه را مجبور به ورود به میز مذاکره براساس شرایط غرب کنند. که البته این استراتژی اعتبار پایان دادن به جنگ را از ترامپ گرفته و به سبد دموکراتها واریز میکند.
یا در شکل دیگر آن باعث تشدید و حتی گسترش جنگ به حوزه ناتو خواهد شد که دیگر امکان صلح در کوتاه مدت را از ترامپ خواهد گرفت و او درگیر یک بحران بزرگ میشود. به عبارت دیگر بایدن و دیگر پایتختهای غربی تلهای را برای ترامپ در خصوص هرگونه مذاکره با روسیه کار گذاشتهاند.
وی افزود، هردو سناریو به نفع حزب دموکرات است که حالا دیگر اهمیتی هم به افزایش بهای سوخت یا بحران امنیتی و اقتصادی نمیدهد زیرا همه انتخابات را باخته است!
پوتین چند ماه قبل در خصوص دخالت ناتو در هدف قرار دادن برخی اهداف در داخل عمق خاک روسیه توسط تسلیحات غربی هشدار داده بود و آنان را به اقدامات آینهای و متقابل تهدید کرده بود.
این اقدام غرب دو راهکار پیش روی کرملین قرار میدهد: اول اینکه پایتختهای غربی طبق گفته پوتین مورد هدف قرار بگیرد و سطح تنش در اروپا به شکل باورنکردنی بالا رود و اروپا هزینههای هنگفتی را متحمل شود.
سیف تبریزی در پایان خاطر نشان کرد، مدل رفتاری دیگر این است که کرملین فشار خود را بر کییف به شدت افزایش دهد و فعلا از درگیری با اروپا پرهیز کنید تا دوره بایدن به اتمام برسد و با روی کار آمدن ترامپ مسیرهای کاهش تنش افزایش پیدا کند.
به هر حال بروکسل و واشنگتن میتوانند جهان را در جهت منافع خود به سوی جنگ جهانی سوم پیش ببرند و جهان را دچار یک شوک انسانی و اقتصادی کنند.