امروز ۲ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ایران و روسیه به اظهارات مشاور امنیت ملی امریکا واکنش نشان دادند

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد ایران و روسیه به نقل از صدا و سیما؛ میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین نیز روز شنبه در توئیتی نوشت: «جیک سالیوان یک سخنرانی کلیدی در مورد خاورمیانه ایراد کرد. بخش مربوط به ایران گیج کننده است و معلوم نیست چه نوع پیامی می‌خواهد بفرستد. با این حال، جنبه مثبت آن، این است که گزینه دیپلماتیک – با قضاوت بر اساس سخنان او – همچنان روی میز باقی مانده است».
پیش از این علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درصفحه شخصی خود در توییترنوشته بود: جیک سالیوان گفته؛ در صورت اقدام ⁧ایران⁩ برای ساخت بمب هسته‌ای، آمریکا آزادی عمل اسرائیل برای مقابله با آن را به رسمیت خواهد شناخت؛ این اعتراف یعنی مسئول همه اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه افراد و تاسیسات اتمی ایران تاکنون آمریکا بوده و خواهد بود و قطعا باید تبعاتش را بپذیرد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه چهارم مه (۱۴ اردیبهشت) در یک سخنرانی در اندیشکده “انستیتو واشنگتن” با اعلام این‌که “ایران هرگز اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای را نخواهد داشت”، گفت: «آمریکا همچنان مصمم به استفاده از راه‌حل‌های دیپلماتیک در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران است، اما در عین حال آزادی عمل اسرائیل مقابل تهدید هسته‌ای جمهوری اسلامی را به رسمیت می‌شناسد.»

سالیوان همچنان بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را، یک “توافق موثر” دانسته و گفته است: «برنامه هسته‌ای ایران بدون توافق دارد پیشرفت می‌کند، در حالی‌که یک توافق می‌تواند آن را محدود سازد.»

هرگونه تهدید ایران، اسرائیل را حسابی به درد سر می‌اندازد

بسیاری از ناظران معتقدند که رژیم صهیونیستی توانایی ورود به یک جنگ و یا تشدید تنش‌ها در حد انفجار اوضاع منطقه را ندارد؛ چرا که نمی‌تواند پیامد‌های آن را تحمل کند.

کاهش قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی موضوعی است که طی دوره اخیر در محافل اسرائیلی، به وفور درباره آن صحبت می‌شود. تصویر بازدارندگی رژیم صهیونیستی از زمان جنگ جولای ۲۰۰۶ با حزب‌الله لبنان تا نبرد شمشیر قدس در مه ۲۰۲۱ دچار تنزل شده بود، اما از زمان روی کار آمدن کابینه راست‌افراطی بنیامین نتانیاهو، بازدارندگی رژیم صهیونیستی دچار یک فرسایش عمیق و بی‌سابقه شد؛ تا جایی که مسئولان و کارشناسان نظامی این رژیم از نابودی بازدارندگی اسرائیل می‌گویند.

به نوشته روزنامه یدیعوت آحارانوت موشک‌های دریایی که اسرائیل در جنگ آینده با آن‌ها روبروست، بردی معادل ۷۰تا۷۰۰ کیلومتر دارند و در غزه، لبنان، سوریه، یمن و عراق مستقر شده اند.

یکی از مشکلات عمده رژیم صهیونیستی این است که جمهوری اسلامی ایران علی رغم محاصره و جنگ‌های متعددی که به آن تحمیل شد موفق شده در چندین حوزه فناوری نظامی و موشکی به سطح پیشرفته‌ای از توانایی و توسعه دست یابد که همین توانایی ایران تاثیر بالایی در تقویت جبهه محور مقاومت و ایجاد معادلات بازدارندگی استراتژیک مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی داشته است.

این امر همچنین یک واقعیت منطقه‌ای جدید را به وجود آورد که برتری نظامی اسرائیل را به چالش می‌کشد و سناریو‌های خطرناکی برای این رژیم در صورت وقوع جنگ ترسیم کرده است.

ایران در استفاده از حقوق هسته‌ای صلح آمیز خود به کسی باج نمی‌دهد

جمهوری اسلامی ایران برخلاف امریکا و رژیم صهیونیستی نه به مقاصد نظامی بلکه به کاربرد‌های متنوع استفاده از انرژی هسته‌ای در مسیر توسعه پایدار می‌اندیشد و در این راه از هیچ کوششی دریغ نمی‌ورزد.

رژیم صهیونیستی با استفاده از فن اوری هسته‌ای، چند صد کلاهک هسته‌ای تولید کرده که خطری جدی برای منطقه تلقی می‌شود. کشور‌های دیگری هم هستند که از این فناوری برای تهدید بشریت و صلح جهانی استفاده می‌کنند، در حالی که جمهوری اسلامی ایران بنا بر تکلیف شرعی و اسلامی و بالا‌ترین مرجع کشور یعنی رهبر انقلاب، استفاده غیر صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای را تحریم کرده است.

علوم و فنون هسته‌ای جزء فن آوری‌های پیشرفته و برتر در عصر کنونی می‌باشد. امروز تأثیر این علوم در گسترش دانش بشری، تسلط بر طبیعت، تأمین رفاه و پیشرفت زندگی بشر غیر قابل تردید بوده و به درستی می‌توان آن را از عناصر و محور‌های اصلی توسعه پایدار و از عوامل مهم اقتدار یک کشور به شمار آورد.

در طول نیم قرن گذشته در نتیجه تلاش پیگیر پژوهشگران، این فن آوری نقش مهمی در رشد صنعت، کشاورزی و پزشکی ایفاء نموده است. استفاده از رادیوایزوتوپ‌ها در تشخیص و درمان بیماری ها، بکارگیری فن آوری هسته‌ای در تولید برق و تولید مواد با خواص ویژه و همچنین تولید گونه‌های مقاوم محصولات کشاورزی نسبت به آفات و کم آبی تنها شماری از استفاده‌های گوناگون این علوم در پزشکی، صنعت و کشاورزی است.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی