به گزارش پایروس به نقل از ایرنا، نقشه راه همکاریهای علمی و فناوری بین معاونت امور مهندسی، پژوهشی و فناوری وزارت نفت و وزارت انرژی روسیه یکی از هشت سندی بود که ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ در پی مذاکرات وزیر نفت ایران و معاون نخست وزیر روسیه در تهران، به امضای شرکت های ایرانی و روسی رسید.
دمیتری سیمیونف سه شنبه در نشست جنبی سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی روس پلاست به عنوان بزرگترین رویداد صنعت پتروشیمی کشور روسیه که با حضور معاون وزیر نفت ایران برگزار شد، افزود: بعد از امضای این سند، شرکت های بسیاری در روسیه علاقهمند به همکاری با ایران شده اند.
وی اظهار داشت: این سند به دستیابی طرفین به شناخت دوجانبه کمک می کند.
مدیرکل همکاریهای بینالمللی وزارت انرژی روسیه خاطرنشان کرد: بر مبنای این سند، روسیه و ایران در هر بخشی از صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، استفاده حداکثری از ظرفیت های یکدیگر خواهند داشت و در بخش هایی که نیازهای دوجانبه وجود دارد، دو کشور تشریک مساعی خواهند کرد و با طراحی مشترک، طرح های دارای ارزش افزوده را دنبال خواهند کرد.
آماده همکاری مشترک با ایران هستیم
ویکتور ایوانف رئیس اتحادیه پتروشیمی های روسیه نیز در سخنانی در این نشست گفت: آماده همکاری مشترک و تشریک مساعی با ایران در عرصه های فناوری، نوآوری و تجهیزات صنعت پتروشیمی هستیم.
وی اظهار داشت: در برخی بخش ها، روسیه قبل از تحریم، خریدار محصولاتی مانند کاتالیست ها و روغن بود که اکنون آماده همکاری و استفاده از ظرفیت های ایران در این عرصه ها هستیم.
رئیس اتحادیه پتروشیمی های روسیه در ادامه با اشاره به گزارش معاون وزیر نفت ایران در این نشست در زمینه رشد صنعت پتروشیمی در شرایط تحریم اظهار داشت: این فعالیت ها، گویای نتیجه اقدامات تأثیرگذاری است که ایران در بیش از ۴۰ سال گذشته در شرایط تحریم انجام داده است.
برخی دیگر از شرکت کنندگان کشور روسیه در این میزگرد نیز در سخنانی دستاوردهای صنعت پتروشیمی ایران در شرایط تحریم را ستودند.
نمایشگاه بینالمللی روس پلاست به عنوان بزرگترین رویداد نمایشگاهی صنعت پتروشیمی روسیه روز سه شنبه آغاز به کار کرد. در این نمایشگاه که به مدت سه روز در کورکوس اکسپو مسکو برپا است، شماری از شرکت های ایرانی فعال در صنعت پتروشیمی در پاویون جمهوری اسلامی ایران به معرفی ظرفیت های خود پرداختهاند.
ایران در این نمایشگاه با برپایی یک پاویون اختصاصی شامل پنج شرکت بزرگ پتروشیمی شامل آریاساسول، امیرکبیر، تبریز، مارون و شازند و همچنین سه شرکت دیگر در حوزه پایین دستی حضور دارد.