به گزارش پایگاه خبری ایران و روسیه به نقل از فارس، نظرسنجی انجام شده توسط شبکه تلویزیونی CNBC آمریکا تایید میکند که حدود ۷۰ درصد از آمریکاییها در مورد منابع مالی خود استرس دارند.
بر اساس این گزارش، اکثر بزرگسالان اذعان دارند که استرس مالی بر آنها در پی همه گیری کووید-۱۹ و کاهش توانایی آنها برای پس انداز پول به منظور بهرهمندی از سود آن زیاد شده است و عده ای نگران نداشتن پس انداز برای دوران بازنشستگی خود هستند.
بروس مککلاری، معاون ارشد شرکت ملی مشاوره اعتباری در آمریکا، گفت: مردم آمریکا نگران هستند که پولی که پسانداز کردهاند دوام نیاورد و نگران هستند که بیشتر به کارتهای اعتباری و استقراض متکی شوند.
افزایش هزینهها
بر اساس این گزارش، با ادامه افزایش تورم در آمریکا هزینههای خانوار، اجاره، خواربار و قبوض آب و برق نسبت به سال گذشته گرانتر شده و قدرت خرید مصرفکنندگان را کاهش داده است.
حدود ۶۰ درصد از ۴ چهار و ۳۳۶ بزرگسالی که در پایان ماه در نظرسنجی شرکت کردند، تأکید کردند که تورم عامل اصلی استرس مالی بر آنهاست و به دنبال آن بیثباتی اقتصادی با ۴۳ درصد، نرخ بهره بالا با ۳۶ درصد و کاهش پسانداز تا ۳۵ درصد قرار دارد.
شکستهای اخیر بانک های سیلیکون ولی و سیگنیچر منجر به تشدید بحران اعتماد شهروندان به سلامت سیستم مالی آمریکا شده است، زیرا تنها ۱۳ درصد از نمونه شرکت کننده در نظرسنجی اعتماد خود را به سیستم بانکی آمریکا تأیید کردند، در حالی که حدود یک سوم گفتند که بحران بانکی اخیر باعث شد که درباره امنیت مالی خود تردید داشته باشند، در حالی که ۴۲ درصد از پاسخ دهندگان نظام مالی در آمریکا را زیر سوال بردند.
افزایش هزینه بدهی
این نظرسنجی نشان داد که ۵۸٪ در آمریکا بدون پسانداز زندگی میکنند (آنها کل حقوق ماه را خرج میکنند) و بسیاری از آنها برای تامین هزینهها مبارزه میکنند، و بسیاری برای جبران هر کسری مالی خود به کارتهای اعتباری متکی هستند.
همزمان نزدیک به یک چهارم از افراد مورد نظرسنجی گفتند که بدهی کارت اعتباری نیز به استرس مالی آنها کمک کرده است.
طبق گزارش فدرال رزرو ایالات متحده، دادههای دولتی نشان میدهد که موجودی کارتهای اعتباری در حال افزایش است و به تبع آن نرخهای معوقه نیز در حال افزایش است، به طوری که بدهی خانوارها در ماه فوریه ۳۸ میلیارد دلار در مقایسه با یک سال گذشته افزایش یافته است.
در گزارش سی ان بی سی آمده است: افزایش قیمت کالاها و خدمات اساسی و افزایش نرخ استقراض در کارتهای اعتباری، وام خودرو، وام مسکن و سایر بدهیها، احساس امنیت مالی افراد در آمریکا را کاهش داده است.
تنها ۴۵ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده گفتند که صندوق پول برای مواقع اضطراری دارند. از بین آن افراد خوششانس هم، حدود ۲۶ درصد از افراد مورد بررسی گفتند که کمتر از پنج هزار دلار پس انداز دارند.
افراد با درآمد بالا هم در آمریکا ایمن نیستند
حتی کسانی که ۱۰۰ هزار دلار یا بیشتر در سال درآمد دارند احساس استرس مالی میکنند و اکثریت (۵۷٪) میگویند که از نظر مالی استرس دارند.
حدود یک سوم افرادی که ۱۰۰ هزار دلار یا بیشتر در آمریکا درآمد دارند میگویند که بدون پس انداز زندگی میکنند (کل حقوق ماه را خرج میکنند) و بیش از یک چهارم گفتند که صندوق اضطراری ندارند.
مککلاری میگوید: تقریباً هیچ قشری از بین جمعیت آمریکا وجود ندارد که از بار مالی که در مقیاس وسیع با آن روبهرو هستیم، آسیب ندیده باشد.
زنان از نظر مالی استرس بیشتری دارند
به طور کلی، زنان بیشتر از مردان در آمریکا در مورد مسائل مالی شخصی احساس استرس دارند و بر اساس این نظرسنجی، ۷۲ درصد از آنها گفتهاند که از استرس مالی رنج میبرند، در حالی که این میزان در مردان تنها ۶۷ درصد است.
در همین حال، تنها چهار درصد از زنان در مقایسه با ۱۱ درصد از مردان، درآمد بادآورده ای ۱۰ هزار دلاری در بازار سهام دارند.
کارشناسان میگویند یکی دیگر از دلایل تفاوت بین جنسیتها، تفاوت فرهنگ مالی دختر و پسر است که منجر به کاهش دستمزدها شده است افزون بر اینکه افزایش هزینههای مراقبت از کودکان هم در آمریکا زیاده شده که این عوامل لزوماً به افزایش بار مالی بر دوش زنان میانجامد.